X

Theresa May anunță alegeri anticipate în Marea Britanie

de null
http://brightcove01. brightcove.com/24/4221396001/201704/1184/4221396001_5401787181001_5401755421001-vs.jpg?pubId=4221396001

Alegeri anticipate în Marea Britanie… Șefa executivului britanic, Theresa May, a anunțat marți că a decis „fără tragere de inimă” să convoace alegeri generale anticipate pentru data de 8 iunie.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Theresa May a explicat că guvernul său are planul potrivit pentru a negocia termenii ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar are nevoie de unitate politică la Londra pentru a-l pune în aplicare, informează Reuters.

Într-un anunț-surpriză făcut în fața reședinței sale oficiale din Downing Street, May și-a comunicat decizia de a nu mai aștepta până în 2020, an în care trebuia să aibă loc următorul ciclu electoral.

„Tocmai am prezidat reuniunea cabinetului unde am căzut de acord că guvernul ar trebui să convoace alegeri generale pentru data de 8 iunie”, a spus șefa executivului de la Londra.

„Este în interesul național”, a insistat May.

În opinia ei, singura cale de a garanta stabilitatea pentru anii ce vor urma este organizarea de alegeri anticipate, potrivit Reuters. Ea și-a avertizat totodată oponenții politici că greșesc atunci când cred că Marea Britanie va schimba cursul Brexitului. Totodată, May a acuzat opoziția că slăbește poziția guvernului de la Londra în cadrul negocierilor cu Uniunea Europeană.

AFP amintește că, pentru a valida organizarea scrutinului, Theresa May trebuie să obțină acordul Parlamentului cu o majoritate de două treimi.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button