X

Franța: În prima zi a campaniei electorale s-au publicat rezultatele unui sondaj online

de null
http://france3-regions.francetvinfo.fr/hauts-de-france/sites/regions_france3/files/styles/top_big/public/assets/images/2017/03/20/candidats-2958251.jpg?itok=9YAddsCv

Candidata extremei drepte Marine Le Pen este creditată cu 24% din intenţiile de vot, cu un procent în faţa lui Emmanuel Macron, fost ministru al economiei, candidat de centru, care a obţinut 23% din opţiuni în vederea primului tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit rezultatelor unui sondaj Ifop-Fiducial date publicităţii luni, conform Reuters.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Potrivit aceluiaşi sondaj, candidatul dreptei François Fillon a obţinut 18,5% din opţiuni, iar Jean-Luc Mélenchon (stânga radicală) circa 18% din intenţiile de vot pentru primul tur preconizat pentru 23 aprilie, potrivit aceluiaşi sondaj realizat pentru Paris Match, CNEWS şi Sud Radio.

Totuşi, candidata Frontului Naţional a scăzut faţă de precedentul sondaj cu 0,5 puncte, în timp ce Emmanuel Macron şi François Fillon au rămas la acelaşi procentaj, iar Jean-Luc Mélenchon a câştigat un punct. Acesta din urmă a crescut cu trei puncte într-o săptămână.

În cazul unui al doilea tur Macron-Le Pen, fostul ministru al economiei va câştiga cu 58% din voturi, conform mai multor sondaje.

Actuala anchetă a fost realizată online în perioada 6-10 aprilie pe un eşantion reprezentativ de 2.616 de persoane cu vârste de peste 18 ani şi mai mult.

Rezultatele sondajului au fost date publicităţii în ziua în care a debutat oficial campania pentru primul tur la alegerile prezidenţiale în Franţa pe fondul unui nivel ridicat de indecizie în rândul electoratului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button