X

Cel puţin 10 morţi în explozii produse la metroul din Sankt Petersburg. Alte câteva zeci de persoane au fost rănite

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O explozie s-a produs luni într-o staţie a metroului din Sankt-Petersburg, soldată cu cel puţin 10 victime.  RIA transmite că 10 persoane au fost rănite, în timp ce agenţia TASS relatează că, potrivit informaţiilor preliminare, 10 persoane şi-au pierdut viaţa.

Agenţia RIA a relatat că, aparent, ar fi avut loc explozii la două staţii de metrou din oraş. Trei staţii de metrou au fost închise, potrivit portalului media local Fontanka.

Potrivit Reuters, la staţia de metrou Sennaia Ploşciad se aflau opt ambulanţe. Fumul a umplut mare parte din staţia de metrou, care a fost evacuată. Potrivit DPA, numeroase alte staţii de metrou erau pe punctul de a fi închise.

În timp ce unele media locale au informat că explozia a fost provocată de un dispozitiv neidentificat, Interfax a relatat că dispozitivul exploziv era umplut cu şrapnel.

Preşedintele rus Vladimir Putin, care urma să se întâlnească în Sankt-Petersburg cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, a fost informat cu privire la această situaţie, a relatat RIA, care citează un purtător de cuvânt al Kremlinului.

Life News, un portal având legături strânse cu serviciile de securitate ruse, a publicat o fotografie cu uşa unei garnituri de metrou care a fost distrusă de explozie şi o altă fotografie cu persoane rănite, întinse pe peron.

UPDATE 16:09 – Interfax: Explozia provocată fie de un kamikaze, fie de un pachet-capcană lăsată în tren în Piaţa Sennaia

Surse apropiate anchetei au declarat pentru Interfax că explozia de la metroul din Sankt Petersburg a fost provocată fie de un atacator sinucigaş, fie de un pachet-capcană care a fost lăsat când trenul staţiona la Piaţa Sennaia.

Peste 80 de angajaţi ai serviciilor de intervenţie în situaţii de urgenţă intervin la locul exploziei de la metroul din Sankt Petersburg, a declarat o sursă din centrul regional al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, pentru TASS.

„Peste 80 de persoane, precum şi 16 echipamente sunt implicate în operaţiune”, a spus sursa, precizând că numărul agenţilor de intervenţie ar putea ajunge la 120.

Pe de altă parte, Interfax anunţă că 17 ambulanţe se află la faţa locului pentru a prelua răniţii.

UPDATE 15:41 – Putin:Autorităţile iau în calcul toate pistele privind explozia la metroul din Sankt Petersburg, inclusiv terorismul

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luni că autorităţile iau în calcul toate pistele privind explozia de la metroul din Sankt Petersburg, inclusiv pe cea teroristă, relatează Russia Today

Liderul de la Kremlin le-a transmis condoleanţe familiilor victimelor.

UPDATE 15:35 – Autorităţile evacuează metroul din Sankt Petersburg, în urma exploziei soldate cu cel puţin 10 morţi şi zeci de răniţi

Autorităţile ruse evacuează metroul din Sankt Petersburg, după explozia produsă luni, soldată cu 10 morţi şi zeci de răniţi, relatează Russia Today.

Potrivit presei locale, bilanţul răniţilor este cuprins între 20 şi 50 de răniţi, inclusiv copii.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button