X

Australia a fost lovită de ciclonul Debbie: mii de persoane evacuate

http://s4.reutersmedia.net/resources/r/?m=02&d=20170328&t=2&i=1178284220&w=780&fh=&fw=&ll=&pl=&sq=&r=LYNXMPED2R03S

Zonele litorale din statul australian Queensland s-au confruntat marţi dimineaţă cu rafale de vânt de până la 263 de kilometri/oră şi precipitaţii puternice, în timp ce puternicul ciclon Debbie a lovit din plin coasta Australiei.

Sosirea celui mai puternic ciclon din ultimii şase ani a determinat autorităţile să ceară evacuarea a aproximativ 30 000 persoane, inclusiv a turiştilor care vizitau Marea Barieră de Corali, transmite Reuters.

Ciclonul Debbie a trecut peste noapte la categoria unei furtuni de nivelul patru, iar autorităţile sunt îngrijorate că ar putea să atingă nivelul cinci după ce loveşte coasta australiană în jurul orei locale 14:00 (06:00 ora României).

De asemenea, rafale de vânt de peste 220 de kilometri/oră au lovit staţiunile turistice de pe insulele Whitsunday, unde turiştii au rămas blocaţi în camerele de hotel şi fără nicio posibilitate de a se întoarce pe continent înainte de trecerea ciclonului Debbie.

„Deja primim plângeri cu privire la acoperişuri care riscă să fie smulse, inclusiv la clădirile noastre din Whitsundays”, a declarat comisarul adjunct al Poliţiei Queensland, Steve Gollschewski.

Autorităţile au stocat alimente şi combustibil, în vreme ce armata este pregătită să intervină în urma furtunii. Totuşi, aproximativ 23 000 persoane au rămas fără electricitate din cauza vitezei vântului, iar echipajele de urgenţă nu au posibilitatea de a răspunde la apeluri până ce nu trece ciclonul Debbie.

De asemenea, mai multe persoane vor rămâne în următoarele ore fără electricitate, în timp ce furtuna se mută spre zonele mai intens populate din Queensland.

Autorităţile au îndemnat evacuarea a mii de persoane care trăiesc în zone joase, fiind vorba de cea mai pare evacuare din ultimii 43 de ani, atunci când ciclonul Tracy a devastat oraşul Darwin.

Doar 400 de persoane s-au îndreptat spre adăposturile pentru ciclon, iar orice ieşire a locuitorilor din casă a devenit un pericol din cauza rafalelor puternice.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Semnele vremurilorExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.