X

Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului acuzat oficial de erezie de 13 episcopi, stareți, ieromonahi și călugari, precum și 9 teologi

de null

Acuzatia formala si oficiala despre erezia Patriarhului Bartolomeu a fost depusa oficial catre Sinodul Greciei de catre arhimandritul Chrysostom, staretul manastirii din Paros.  Prin acesta petitie, staretul cere Sinodului Greciei sa-i recunoasca “eterodidaskalia”(invatatura ne-ortodoxa) Patriarhului Bartolomeu , sa-l repudieze si sa-l condamne oficial.

“Prin depunerea acestei scrisori catre Sfanta Ierarhie a Bisericii Greciei , aduc dovada tradarii aduse mie, fratilor nostri, clericilor, monahilor si tuturor laicilor, in nenumarate valuri de invataturi eterodoxe (ne-ortodoxe) de catre Inalt Preasfintitul Patriarh Bartolomeu, punctul culminant fiind exprimat la Sinodul tinut in orasul Kolymbari din insula Creta in 2016”.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Petitia arhimandritului Chrysostom contine 12 exemple in care, de-a lungul anilor, Patriarhul Bartolomeu invata ne-ortodox. Sunt amintite 9 canoane ale Bisericii si se termina cu o lista de 13 episcopi, stareti, ieromonahi si calugari, precum si 9 teologi care pot da marturie pentru acest demers in fata Sfantului Sinod in cazul in care se doreste acest lucru.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button