X

Statele Unite trimit încă 400 de militari în Siria

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Statele Unite trimit în Siria încă 400 de militari, într-un demers care aproape că dublează numărul efectivelor americane detașate în această țară, notează New York Post în ediția electronică de joi, citând oficiali americani. 

Suplimentarea efectivelor s-a făcut în perspectiva apropiatului asalt asupra orașului Raqqa, un fief al grupării Statul Islamic, și include militari din cadrul unității de elită de infanterie ușoară aeropurtată și din artilerie.

Sursele citate de publicația americană nu au dat detalii despre numărul exact al forțelor suplimentare trimise în Siria.

În mod normal, limita efectivelor americane ce pot fi detașate în această țară este de 503, dar comandanții pot spori temporar acest număr atunci când situația o cere.

“Ne pregătim să asigurăm susținere logistică și armată pentru a face posibil un asalt de succes asupra orașului Raqqa. Numărul exact și locul unde sunt detașate trupele sunt secrete, pentru a ne proteja forțele armate, dar vorbim despre o suplimentare temporară de aproximativ 400 de militari pentru a le permite partenerilor sirieni să înfrângă Statul islamic la Raqqa”, a afirmat colonelul John L. Dorrian, purtător de cuvânt al coaliției sub comandă americană care luptă contra Statului Islamic în Irak și Siria.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button