X

Putin a băgat spaima în Europa. Suedia introduce armata obligatorie, iar Estonia antrenează paramilitari

de null

exercitiu militar american in tarile baltice

Tematori in fata unei Rusii tot mai indraznete, suedezii au hotarat sa reintroduca stagiul militar obligatoriu. Masura luata de guvernul de stanga ii vizeaza pe tinerii care anul acesta implinesc 18 ani.

Suedia a luat, in urma cu sapte ani, decizia de a renunta la stagiul militar obligatoriu, dar recentele actiuni ale Rusiei in Ucraina au schimbat perceptia publica pe aceasta tema.
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Suedia nu este membra NATO, dar, la fel ca Finlanda, colaboreaza indeaproape cu alianta.

Peter Hultqvist, ministrul suedez al apararii:

“Acesta este un semnal ca Suedia este pregatita sa isi intareasca capacitatile militare. Este in linie cu planurile parlamentului de a intari fortele armate pana in 2020.”

Legea data de guvernul suedez prevede reintroducerea stagiului militar obligatoriu de la 1 ianuarie 2018. 13 mii de tineri care implinesc anul acesta 18 ani, atat baieti, cat si fete, vor fi supusi unor teste fizice si psihologice. Dintre ei vor fi selectati doar patru mii, in special cei care prezinta entuziasm fata de aceasta profesie. Si nu ar fi putini.

Rebecca, eleva: “Chiar as vrea sa ma alatur armatei. Ce se intampla in momentul de fata cu Rusia este inspaimantator. Cred ca Suedia ar trebui sa aiba o armata mai mare daca tii cont de ce se intampla acum in lume.”

Estonienii fac si ei pregatiri, cu privirea atintita tot spre Moscova. 13 mii de barbati si femei s-au inscris in organizatia de voluntari “Liga Estoniana de Aparare”. Toti spera sa fie chemati in ajutor in cazul in care tara ar fi atacata. Zilele acestea au participat la exercitii de amploare.

Margus Tsahkna, ministrul estonian al apararii: “Le transmitem rusilor un mesaj foarte clar, si anume, ca putem vorbi aceeasi limba ca Putin, adica suntem pregatiti de lupta. ”

Alianta primeste semnale bune si de peste Atlantic. Anders Fogh Rasmussen, fost secretar general al NATO:

“La fel ca presedintele Reagan, Trump a inteles ca, pentru a reda maretia Americii, trebuie sa negocieze cu rusii de pe o pozitie de forta […] Europenii nu stau bine la capitolul strangere de informatii, supraveghere, recunoastere si transport. De fapt, europenii au mai multi soldati decat americanii, insa nu ii pot muta eficient. Pentru europeni, acestea sunt prioritatile.”

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button