X

Alianța RUSIA – IRAN?

de null

Turnul Azadi din Teheran, capitala Iranului

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Teheranul își dorește crearea unei alianțe strategice cu Moscova în regiunea Orientului Mijlociu, a declarat președintele parlamentului iranian Ali Larijani. 

Larijani a ținut să sublinieze că Moscova și Teheranul nu au divergențe legate de aspectele cheie ale agendei Orientului Mijlociu, în special privind reglementarea conflictului din Siria.

Iranul, alături de Rusia și Turcia, este un garant al păcii din Siria, care este devastată deja șase ani de un conflict militar. Anume datorită implicării celor trei țări a fost posibilă lansarea dialogului de pace.

Larijani a salutat și ideea stabilirii unui dialog direct dintre Iran și țările arabe, inclusiv cu Arabia Saudită. Însă el a precizat că o asemenea interacțiune trebuie să aibă loc „fără nici un fel de precondiții”.

Arabia Saudită a rupt relațiile diplomatice cu Iranul la începutul acestui an după ce misiunea sa diplomatică din această țară a fost atacată de protestatari, care, la rândul lor, au fost provocați de executarea renumitului predicator șiit, Nimr al-Nimr.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Rusia nu se aliaza cu nimeni, ei au un fel de prietenie sau simpatie fatza de unele tari, le spune ce vor sa auda la acele tari, dar Rusia tine cu ea insusi, si are pentru fiecare tara cate un nuke pregatit, pentru unele tari are mai multe =)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button