X

O gură de Rai – Lupta PS Longhin de la Bănceni pentru orfani și contra războiului

La câţiva kilometri de graniţa de nord a României există un loc care parcă nu ţine de această lume. Populat de oameni ce par atinşi de rai, pentru că acolo poţi vedea Divinitatea la lucru în fiecare clipă.

La mănăstirea Bănceni, miracolele se ţin lanţ. Unele, se spune, înfăptuie de o icoană făcătoare de minuni. Cele mai multe, însă, de un preot cum nu mai este altul. 

Menirea lui este să reînvine oameni pierduţi, atinşi de suferinţă, orfani, bolnavi incurabil. Îi reuşeşte pentru că îi înţelege, dar şi pentru că are har. Calea aceasta, spune el, i-a fost arătată de Dumnezeu de când era copil. 

Categorii
Documentare ortodoxevideo
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

  1. Dragostea sf.sale pt. Domnul Hristos ,este pe măsură faptelor sale si a jertfelniciei.Am observat ca i se umplu ochii de lacrimi când ii pronunța numele Domnului.Așa un om ,nu am crezut ca poate avea vreodată dușmani.As zice ca cel care il vorbește de rău pe acest episcop,se pune tot așa de rău cu Dumnezeu ,si nu stiu daca va fi iertat.Este unic in tot ceea ce face cu atât curaj si dăruire.Dumnezeu ,din marea Sa grija pt.noi,ne-a lăsat modele,dar noi nu avem ochi sa vedem si nici inima sa simțim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!