X

De ce lipsește crucea de pe drapelul Republicii Moldova din timpul vizitei președintelui Igor Dodon în Iran?

de null

Igor Dodon, implicat în Iran într-un scandal legat de drapelul Republicii Moldova

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele Igor Dodon, aflat în vizită la Teheran (Iran), a apărut pe fundalul unui drapel al Republicii Moldova pe care acvila din stemă era reprezentată fără cruce și fără sceptru. 

Igor Dodon a participat la Teheran, în calitatea sa de președinte al Federației Moldovenești de Șah, la deschiderea campionatului mondial de șah (femei).

Presa de la Chișinău îl citează pe Igor Dodon cu o explicație privind la acest incident diplomatic pe care a plasat-o pe contul său de faceebook.

„De drapel in timpul vizitelor nu Presedintele este responsabil, ci Tara primitoare. De obicei de aceste subiecte se ocupa Ambasada, care lipseste la Teheran. Ne clarificam”, a scris Igor Dodon pe facebook.

În prezent însă, acest mesaj nu se mai regăsește pe contul său de facebook.

În același timp, purtătorul de cuvânt al Igor Dodon, Ion Ceban, a publicat, de asemenea pe faceebook, un comunicat de presă la Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene din 1 septembrie 2015 cu privire la deschiderea unui consulat onorific moldovenesc în regiunea Antalya, în care oficialități de la Chișinău și de la Ankara, la fel apar, pe fundalul unui drapel în care acvila din stemă este fără cruce.

La întrevederea cu președintele Iranului se pare că a rectificat această eroare. O fi folosit photoshop sau a cedat la criticile de pe internet?

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button