X

STUDIU: Cine protestează în Piața Victoriei? 28-33 de ani, studii superioare, a fost si la Colectiv, etc.

de null

Image result for protest piata victoriei

Centrul de Studii în Idei Politice a arătat într-un studiu publicat recent profilul mediu al protestatarului din Piața Victoriei.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Profilul unui protestatar mediu reprezintă un bărbat cu vârsta cuprinsă între 28-33 de ani, are studii superioare; el fie că a participat anterior la manifestațiile #Colectiv, fie nu a participat la niciun protest, a votat la ultimele alegeri parlamentare din 11 decembrie 2016 și are mai  curând viziuni de dreapta, se arată în studiul “Corupție și contestare”, potrivit unui studiu realizat de Centrul de Studii în Idei Politice (CeSIP).

În același timp 36,84 la sută din respondenți au declarat că au participat la acțiunile de protest #colectiv din 2015, 16,23 la sută au participat la protestele legate de exploatările de la Roșia Montana din 2013, 7,02 la sută au participat la protestele împotriva demiterii lui Raed Arafat în 2012, iar 30,26 nu au participat anterior la nici un protest.

Principalele surse de informare pentru manifestanți sânt: televizorul și Facebook (câte 19,3 la sută), presa on-line (18,72 la sută) și discuțiile personale (16,28 la sută).

Respondenții au mai declarat că principalele emoții pe care le-au trăit în timpul manifestațiilor au fost: solidaritate, dezamăgire, frustrare și speranță.

Aproximativ 68,32 la sută consideră că au viziuni mai curând de dreapta, 17,82 — de centru, iar 9,77 au viziuni mai curând de stânga. O bună parte (83 la sută) a celor din Piața Victoriei au participat la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

Totodată, majoritatea consideră că principalii agenți ai corupției sunt “noii îmbogății după 1989”, foști membri ai aparatului Partidului Comunist și de stat și funcționarii publici.

Printre cele mai corupte partide enumerate de participanții la protest sunt PSD, ALDE, PMP.

Sondajul a fost realizat pe 5 februarie, în timpul manifestațiilor de protest din Piața Victoriei, în intervalul orelor 19:00-22:00, pe un eșantion de 174 de persoane.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Aia care iasa , sunt vai mama lor, fara discernamant, sunt niste frustrati,sunt oameni labili psihici, care nu stiu cu ce se manca viata, oamenii care ajung la 30-40 de ani fara sa aiba 5 ani de lucru pe cartea de munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button