X

O stradă din Târgu Neamț va purta numele Părintelui Justin Pârvu

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Intravilanul orașului Târgu Neamț se extinde. Din ce în ce mai multe terenuri cândva exploatate agricol sunt acum folosite de moștenitori/cumpărători pentru construirea unor locuințe sau dezvoltarea unor afaceri. Așa se face că mai mulți cetățeni au solicitat Primăriei autorizații de construcție pe străzi care nu au denumire.

Situația creată a determinat administrația publică locală să aloce denumire mai multor străzi care până nu demult erau drumuri de exploatare.

Este și cazul  drumului DE442, cu o lungime de 1356,55 m, stradă care va purta de acum înainte numele părintelui Justin Pârvu, potrivit unei hotărâri luate marți, 31 ianuarie, de Consiliul Local al orașului Târgu Neamț.

Pr. Justin Pârvu s-a născut în anul 1919 în satul Petru Vodă, judeţul Neamţ. A trecut prin calvarul temniţelor comuniste timp de 16 ani, pentru vina de a mărturisi cu demnitate în plin regim totalitarist comunist, valorile naţionale şi creştin ortodoxe, cărora şi- a închinat şi jertfit întraga viaţă.

După eliberare, ajunge să slujească în mai multe mănăstiri: Secu 1967 – 1975, Bistriţa 1975 – 1990. În toamna anului 1991 a întemeiat Schitul Petru Vodă. În 1994 Sinodul BOR a dispus schimbarea statutului schitului în cel de mănăstire, cu gramul Sfinţilor Mihaul şi Gavril. Din 1999 a început editarea de carte şi construirea unui schit de maici pe locul actualei Mănăstiri Paltin. În anul 2007 la Mănăstirea Paltin a început construcţia unui spital – azil care a fost gata şi a intrat în funcţie un an mai târziu.

Părintele Iustin Pârvu a continuat până în ultima clopă a vieţii lupta pentru credinţă şi adevăr prin învăţăturile sale, în care caută să facă cunoscută jertfa unei generaţii.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button