X

O stradă din Târgu Neamț va purta numele Părintelui Justin Pârvu

Intravilanul orașului Târgu Neamț se extinde. Din ce în ce mai multe terenuri cândva exploatate agricol sunt acum folosite de moștenitori/cumpărători pentru construirea unor locuințe sau dezvoltarea unor afaceri. Așa se face că mai mulți cetățeni au solicitat Primăriei autorizații de construcție pe străzi care nu au denumire.

Situația creată a determinat administrația publică locală să aloce denumire mai multor străzi care până nu demult erau drumuri de exploatare.

Este și cazul  drumului DE442, cu o lungime de 1356,55 m, stradă care va purta de acum înainte numele părintelui Justin Pârvu, potrivit unei hotărâri luate marți, 31 ianuarie, de Consiliul Local al orașului Târgu Neamț.

Pr. Justin Pârvu s-a născut în anul 1919 în satul Petru Vodă, judeţul Neamţ. A trecut prin calvarul temniţelor comuniste timp de 16 ani, pentru vina de a mărturisi cu demnitate în plin regim totalitarist comunist, valorile naţionale şi creştin ortodoxe, cărora şi- a închinat şi jertfit întraga viaţă.

După eliberare, ajunge să slujească în mai multe mănăstiri: Secu 1967 – 1975, Bistriţa 1975 – 1990. În toamna anului 1991 a întemeiat Schitul Petru Vodă. În 1994 Sinodul BOR a dispus schimbarea statutului schitului în cel de mănăstire, cu gramul Sfinţilor Mihaul şi Gavril. Din 1999 a început editarea de carte şi construirea unui schit de maici pe locul actualei Mănăstiri Paltin. În anul 2007 la Mănăstirea Paltin a început construcţia unui spital – azil care a fost gata şi a intrat în funcţie un an mai târziu.

Părintele Iustin Pârvu a continuat până în ultima clopă a vieţii lupta pentru credinţă şi adevăr prin învăţăturile sale, în care caută să facă cunoscută jertfa unei generaţii.

 

Categorii
Părintele Justin Pârvu
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!