X

La Viena se culeg laurii pseudo-sinodului din Creta, în prezența ministrului de externe austriac

Parohia "sfântul" Anton (de Padova) | PREZENTARE DESPRE SF. SI MARELE SINOD
de null

Parintele profesor Ioan Moga a susţinut in data de 1 februarie, in cadrul recepţiei anuale găzduite de cardinalul Christoph Schönborn in Palatul Arhiepiscopal o prezentare despre însemnatatea Sfantului si Marelui Sinod din Creta (2016). La intâlnire au participat inalte oficialităţi ca ministrul de externe Sebastian Kurz, reprezentanţi ai cultelor din Austria, ca şi personalităţi din domeniul academic şi al instituţiilor social-caritabile din Viena. Dintre episcopii prezenţi menţionăm pe mitropolitul grec IPS Arsenios, episcopul sârb PS Andrej şi episcopul copt Gabriel. Din partea Bisericii ortodoxe române au mai fost prezenţi: pr. Nicolae Dura, pr. Emanuel Nutu şi pr. Razvan Gasca.

 

revenim cu detalii

NOTĂ OrtodoxINFO

Prin prezența ministrului de externe, se recunoaște că pseudo-sinodul din Creta a fost eminamente un act politic, parte a globalizării, ce dezbină din temelii Dreapta Credință. De remarcat faptul că biserica românească a păstrat titulatura bisericii papistașe: „sfântul” Anton de Padova, arătând clar orientarea ecumenistă a parohului și a episcopului Serafim Joantă. Decât așa biserici, mai degrabă românii din diaspora s-ar lipsi de tot și ar merge la bisericile surori: greacă, sârbă, bulgară.

https://www.erzdioezese-wien.at/site/home/nachrichten/article/55194.html

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.