X

China amplasează rachetele intercontinentale la granița cu Rusia

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

China a amplasat rachete balistice intercontinentale de tip Dongfeng-41 la granița cu Rusia, în Extremul Orient, în nord-estul provinciei Heilongjiang, scrie ziarul Global Times.  Fotografii cu aceste amplasări au fost publicate pe internet în China continentală, mai scrie ziarul citat. Analiștii militari sunt de părere că este a două brigadă de rachete de tip Dongfeng-41 care va fi amplasată în partea de nord-est a Chinei.

Kremlinul a reacționat prin vocea purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, care a încercat să diminueze amenințarea vizibilă la adresa securității Rusiei. „Nu privim încercarea Rusiei de a-și dezvolta forțele armate ca pe o amenințare și chiar dacă această informație este reală (despre desfășurarea de rachetele), nu vedea acest lucru ca pe un risc la adresa țării noastre”, a declarat Peskov, citat de Tass. „Racheta Dongfeng-41 este o rachetă intercontinentală pe bază de combustibil nuclear solid ce poate fi transportată terestru. Are o rază de 14.000 de kilometri și poate suporta o încărcătură de 10-12 focoase nucleare. Poate lovi ținte din toată lumea și este considerată una dintre cele mai avansate rachete intercontinentale”, mai scrie Global Times.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button