X

Părintele Proclu Nicău a adormit întru Domnul. VIDEO: Despre sfârșitul lumii, cipuri, pocăință

Herman Vlad: Sâmbătă, 28 ianuarie, monahul Proclu a plecat la Domnul și Mântuitorul Iisus Hristos! VEȘNICA POMENIRE! Anul acesta ar fi împlinit 89 de ani. Înmormântarea va fi la Sihastria Putnei, pe 31 ianuarie, la ora 10:30.

Părintele Proclu a intrat în obştea de la Mănăstirea Sihăstria pe când avea doar 12 ani. Pe numele de mirean Gheorghe Nicău, a făcut parte din grupul de călugări trimis de către patriarh la Mănăstirea Slatina, care ţinea de Fălticeni, pentru revigorarea vieţii monahale în vechea mănăstire. A crescut sub îndrumarea părintelui Cleopa Ilie. Comuniştii l-au scos din mănăstire, şi pe el şi pe părintele stareţ Cleopa. Voiau să-l bage la închisoare, dar nu au reuşit. Părintele Proclu s-a îndreptat spe satul natal, Mitocu Bălan, din comuna Crăcăoani, unde s-a retras într-o chilie la poalele pădurii. Însă, cu cât a fugit mai mult de lume, cu atât lumea l-a căutat mai mult. Mai jos puteți urmări o parte din învățăturile sale de mare folos:

Categorii
Treceri la DomnulPărintele Proclu Nicău
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

  1. Unele dintre cele mai bune sfaturi pe care le-am ascultat au fost de la Parintele Proclu! S-a vazut ca a stat sub „aripa” Parintelui meu preferat, Ilie Cleopa. Domnul sa aiba grija de sufletul lui! 🙁

  2. Rugam pe Bunul Dumnezeu sa il ierte pe Părintele Proclu si sa ii așeze sufletul lângă cei drepți care au făcut voia Lui si au bine plăcut Domnului!.Am prietuit mult învățăturile sale duhovnicești ,nu din cărți luate,ci dobândite din nevoințele sale, din multa smerenie si in deosebi din rugăciunea neincetata a inimii ,încercând cu greu sa o ascundă .Saru’mana Părinte drag si iubit!Roaga-te si pt.noi pacatosii înaintea Lui Dumnezeu, si pentru ierarhi sa ii lumineze Dumnezeu ,sa păzească de erezii dreapta credință si sa conducă cu dragoste turma Ta,si sa nu mai prigonească călugării si măicuțele prin mănăstiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.