X

SURSE: Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi vor fi audiați la Parchetul General

de null

Odată cu trecerea în rezervă a fostului prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, acesta va putea fi audiat de procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului General, au transmis, pentru Evenimentul zilei, surse judiciare.  Conform acelorași surse, fostul șef al serviciului secret va fi chemat la audieri alături de şefa DNA, Laura Codruța Kovesi, în dosarul deschis ca urmare a dezvăluirilor făcute de fostul deputat Sebastian Ghiță.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cel mai probabil săptămâna viitoare, procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, va fi chemată să dea explicații în fața unui procuror de la Secția de urmărire penală și criminalistică, pentru confirmarea sau infirmarea dezvăluirilor făcute de fostul deputat Sebastian Ghiță, în înregistrările difuzate de România TV. În același dosar, urmează să fie audiat și Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI, devenit civil după trecerea în rezervă.  De asemenea, pentru presupusele fapte săvârșite în timp ce era militar, Coldea va răspunde întrebărilor procurorilor militari care au deschis, la rândul lor, un dosar, au precizat aceleași surse.

Reamintim că procurorii de la Parchetul General s-au autosesizat şi, pe 4 ianuarie, au deschis un dosar penal, în urma unei înregistrări difuzată de postul România TV. „În această înregistrare, Traian Băsescu relata despre informaţiile pe care le primea în legătură cu cauze judiciare aflate în curs de soluţionare”, a transmis Parchetul General. Practic, Sebastian Ghiţă spunea că fostul preşedinte are înregistrări cu Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi judecătoarea Camelia Bogdan. Postul a prezentat o înregistrare cu Traian Băsescu în care acesta susţine că ştie cum a fost condamnat Dan Voiculescu şi cum era aranjată mutarea Cameliei Bogdan în locul magistratului Mustaţă.

Traian Băsescu a fost audiat, marți, în acest dosar, unde a dat o declarație de martor.  Întrebat dacă a influenţat în mod direct actul de justiţie, fostul şef de stat a replicat: „Niciodată. Scoateţi-vă din gândire abordarea că vreodată m-am ocupat de vreun dosar”.

Parchetul General a mai transmis că cercetările în acest dosar vizează toate aspectele prezentate opiniei publice de către Sebastian Ghiță prin intermediul înregistrărilor difuzate.

„Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie au dispus prin ordonanță începerea urmăririi penale cu privire la faptă, respectiv infracțiunea de abuz în serviciu, în cauza având ca obiect informațiile făcute publice prin intermediul unor înregistrări difuzate în mass-media cu privire la o serie de afirmații făcute de fostul deputat Sebastian Ghiță”, au precizat oficialii Parchetului General.

Sebastian Ghiţă a dispărut din data de 19 decembrie 2016, după ce a participat la o festivitate restrânsă a Serviciului Român de Informații, unde a fost invitat în calitate de fost membru al Comisiei Parlamentare de control a activităţii serviciului secret. A fost dat în urmărire internaţională pe 10 ianuarie 2017, în baza unui mandat emis de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Fostul deputat PSD este urmărit penal în două dosare de corupție și judecat în altele două.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button