X

PALATUL PATRIARHIEI va fi restaurat cu BANI EUROPENI. Sa ne amintim de PROFETIA Sfantului Lavrentie de Cernigov…

de null

Vine timpul, şi nu e departe, când foarte multe biserici şi mănăstiri se vor deschide în slujba Domnului şi se vor repara, le vor reface nu numai pe dinăuntru ci şi pe dinafară. Vor auri şi acoperişurile atât ale bisericilor, cât şi ale clopotniţelor, dar preoţimea nu va lucra la sufletul credinciosului ci numai la cărămizile lui Faraon. Preotul nu va mai face şi misiune. Când vor termina lucrările nu se vor putea bucura de slujbe duhovniceşti în ele că va veni vremea împărăţiei lui antihrist şi el va fi pus împărat

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cititi va rog mai multe la: PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

Iata si ce putem citi in articolul Palatul Patriarhiei din București va fi restaurat cu peste 15 milioane euro:

Lucrările de restaurare, consolidare şi protecţie pentru acest monument au fost atribuite de Patriarhia Română la jumătatea lunii februarie, potrivit anunţului publicat pe www.e-licitatie.ro, scrie gandul.info.

Contractul a fost estimat iniţial la 64,2 milioane lei, fără TVA, şi a fost adjudecat în urma unei licitaţii deschise pentru care au fost primite 13 oferte, dintre care doar 2 admisibile.

Finanţarea lucrărilor de reabilitare a Palatului Patriarhiei va fi asigurată majoritar din fonduri europene, a anunţat directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI), Dan Nicula. “Acum, ne aflăm în faza de precontractare, dar eu zic că semnăm contractul de finanţare până la sfârşitul acestui an”, a declarat Nicula care a adăugat că proiectul de modernizare a Palatului Patriarhiei este cel mai mare depus până acum din Bucureşti pe Programul Operaţional Regional, Axa 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului.

Tot cu bani europeni vor fi efectuate lucrări de renovare şi modernizare la alte cinci clădiri din patrimoniul cultural al Bucureştiului, respectiv Arcul de Triumfmonumentul istoric Casa Cesianu (fostul Casino Victoria), Vila MinoviciObservatorul Astronomic Vasile Urseanu şi Biserica Sfânta Sofia, pentru care au fost semnate deja contractele de finanţare. Pentru toate cele cinci proiecte s-a solicitat asistenţă nerambursabilă în valoare de 50,51 milioane de lei, lucrările urmând să fie finalizate în termen de doi ani sau doi ani şi jumătate.

Palatul Patriarhiei – prima clădire de beton armat din ţară

Palatul Patriarhiei a fost construit de Statul Român, la începutul secolului al XX-lea, pe locul fostei săli a Adunării Deputaţilor de pe Dealul Mitropoliei din Bucureşti. Clădirea este construită după planurile arhitectului Dimitrie Maimarolu, fiind prima lucrare de beton armat din ţară. În timp, Palatul Patriarhiei a suferit diverse modificări, cea mai importantă fiind refacerea cupolei, care s-a prăbuşit la cutremurul din 10 noiembrie 1940.

În diferite încăperi ale Palatului Patriarhiei, începând cu anul 1997, îşi desfăşoară activitatea unele sectoare ale Administraţiei Patriarhale (Sectorul teologic-educaţional, Sectorul monumente şi construcţii bisericeşti, Sectorul relaţii bisericeşti şi interreligioase, Sectorul comunităţi externe, Biroul de protocol), precum şi Centrul de Presă Basilica al Patriarhiei Române (Radio Trinitas, Trinitas TV, Agenţia de ştiri Basilica, Biroul de Presă). DETALII, AICI.

 

NOTĂ OrtodoxINFO
Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button