X

Crestinul si TATUAJUL

Levitic 19, 28:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pentru morţi să nu vă faceţi tăieturi pe trupurile voastre, nici semne cu împunsături să nu faceţi pe voi. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru.

Ce inseamna un tatuaj? Evident semne cu impunsaturi. Tatuaje se faceau si pe vremea lui Moise, asa precum isi fac actualmente membrii multor triburi din junglele planetei. Asadar nu-i o practica moderna. Modern e doar modul cum se fac si ca-i mai putin dureros. Adica se pot executa adevarate opere de arta, acele fiind foarte fine. Dar tot pe baza de impunsaturi e treaba. Intepi si in mica plaga pui un pigment.

O alta diferenta intre saloanele tattoo si restul (cei din vechime, din jungla sau din puscarie) e ca probabilitatea de a te infecta e mai mica. Si apropo de asta, era intr-un penitenciar un haotic ce a gandit el ca bine i-ar sta sa-si tatueze un model de maieu pe piele. Adica cand va sta el la bustul gol, vroia sa para ca e imbracat intr-un maieu de tip plasa. Dar si detinutii stiu o chestie elementara. Anume ca nu trebuie sa-si tatueze „dintr-o bucata” un tatuaj mare. Caci in penitenciar, datorita uneltelor si a mediului, dupa ce-ti „bati un tatuaj” te poti infecta. Si atunci „artistul” executa in etape modelul. Cate un pic zilnic sau dupa ce se vindeca. Haoticul cu maioul insa, l-a facut dintr-o bucata si in cateva ore a murit …

Ca sa scurtam, oricum ar fi, tot tatuaje sunt, adica semne cu impunsaturi si ca atare un crestin trebuie sa stea departe de ele.

De ce se tatueaza omul? Cica ca sa fie mai frumos sau sa arate mai fioros sau sa marcheze o bucurie sau o tristete. Sau sa-si arate iubirea sau ura sau idealul … Sa nu uitam insa:

1 Corinteni 6,19-20

Sau nu ştiţi că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveţi de la Dumnezeu şi că voi nu sunteţi ai voştri?

Căci aţi fost cumpăraţi cu preţ! Slăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul vostru şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.

Cititi va rog si:

Crestinul si PLAJA

Cum trebuie sa se comporte si sa se imbrace femeile in biserica?

“Au venit caldurile, se dezbraca fetele”

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button