X

Crestinul si TATUAJUL

Levitic 19, 28:

Pentru morţi să nu vă faceţi tăieturi pe trupurile voastre, nici semne cu împunsături să nu faceţi pe voi. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru.

Ce inseamna un tatuaj? Evident semne cu impunsaturi. Tatuaje se faceau si pe vremea lui Moise, asa precum isi fac actualmente membrii multor triburi din junglele planetei. Asadar nu-i o practica moderna. Modern e doar modul cum se fac si ca-i mai putin dureros. Adica se pot executa adevarate opere de arta, acele fiind foarte fine. Dar tot pe baza de impunsaturi e treaba. Intepi si in mica plaga pui un pigment.

O alta diferenta intre saloanele tattoo si restul (cei din vechime, din jungla sau din puscarie) e ca probabilitatea de a te infecta e mai mica. Si apropo de asta, era intr-un penitenciar un haotic ce a gandit el ca bine i-ar sta sa-si tatueze un model de maieu pe piele. Adica cand va sta el la bustul gol, vroia sa para ca e imbracat intr-un maieu de tip plasa. Dar si detinutii stiu o chestie elementara. Anume ca nu trebuie sa-si tatueze „dintr-o bucata” un tatuaj mare. Caci in penitenciar, datorita uneltelor si a mediului, dupa ce-ti „bati un tatuaj” te poti infecta. Si atunci „artistul” executa in etape modelul. Cate un pic zilnic sau dupa ce se vindeca. Haoticul cu maioul insa, l-a facut dintr-o bucata si in cateva ore a murit …

Ca sa scurtam, oricum ar fi, tot tatuaje sunt, adica semne cu impunsaturi si ca atare un crestin trebuie sa stea departe de ele.

De ce se tatueaza omul? Cica ca sa fie mai frumos sau sa arate mai fioros sau sa marcheze o bucurie sau o tristete. Sau sa-si arate iubirea sau ura sau idealul … Sa nu uitam insa:

1 Corinteni 6,19-20

Sau nu ştiţi că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveţi de la Dumnezeu şi că voi nu sunteţi ai voştri?

Căci aţi fost cumpăraţi cu preţ! Slăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul vostru şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.

Cititi va rog si:

Crestinul si PLAJA

Cum trebuie sa se comporte si sa se imbrace femeile in biserica?

“Au venit caldurile, se dezbraca fetele”

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Rubrica începătorului
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.