X

Cardurile si actele cu CIP RFID pot fi citite de la distanta. De ce autoritatile ne mint ca sunt sigure? De ce se indarjesc sa generalizeze folosirea acestei tehnologii extrem de vulnerabile?

   Iata transcriptul filmuletului prezentat la Video: HOT DE BUZUNARE ELECTRONIC – dispozitiv de CITIRE A CIPULUI de la distanta, chiar daca ai cardul in buzunar …:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

   Hoţi de buzunare electronici

   ….  Acesta este numărul cardului dvs. de credit? Da, acesta este!

   Prezentatorul TV: Numiţi-o jefuire de înaltă tehnologie, hoţii vor avea posibilitatea să vă jefuiască fără a fi nevoiţi să se atingă de portofelul dvs. Este o tehnologie foarte nouă…

   Prezentatoarea TV:şi deja pune sub risc 140 de milioane de oameni pentru jefuire electronică. Reporterul nostru la faţa locului, Scott Noal, ne spune mai multe despre această ştire pe care puteţi vedea doar pe Canalul 3.

   Scott Noal (reporterul): Totul se învârte în jurul tehnologiei RFID, Radio Frequency Identification. O puteţi găsi în paşapoartele voastre şi în cardurile de credit şi debit . Se presupune că face ca plata să fie mai rapidă şi mai uşoară, doar scanezi cardul şi ai plătit. Dar după cum veţi vedea, poate face de asemenea treaba mai uşoară pentru escrocii care încearcă să vă jefuiască.

   În mulţime, Walt Augustinowicz (expert în securitate) se amestecă imediat prin mulţime, aceasta este problema.

   Walt Augustinowicz: Dacă mă plimb printr-o mulţime şi mă apropii de buzunarele oamenilor şi de portofelele lor, trebuie doar să mă apropii atât de puţin de ei şi iată numărul de cardului de credit şi data expirării.

   Reporterul: Înarmat cu un cititor de carduri pe care l-a cumpărat de pe Internet cu doar 100 de dolari şi un computer netbook (de mici dimensiuni), îl supunem la test pe Augustinowicz. Patrulând strada Biel în căutare de cip-uri RFID pentru a fi citite şi pentru a fura informaţii despre carduri de credit. 

   Walt Augustinowicz: Iată, acesta este numărul cardului dvs. de credit şi aceasta este data expirării acestuia?

   Interlocutor: Da. Îhâm…

   Reporterul: Chiar şi cei care credeau că nu putem să-i buzunărim prin această metodă, fără a ne atinge de ei, au aflat că putem.

   Walt Augustinowicz: Aveţi un card de tip X şi aceasta este data expirării acestuia. Vă pot arăta întregul număr.

   Interlocutorul 2: Nu îmi place. 

   Reporterul: Nici ei nu i-a plăcut.

   Interlocutoarea: Este mult prea vulnerabil şi oricine poate profita de tine.

   Reporterul: Chiar şi mai rău de atât, Augustinowicz spune că infractorii pot culege date din mulţime şi le pot trimite prin e-mail oriunde în lume.

   Walt Augustinowicz: Pot culege informaţii de la un meci de fotbal probabil vreo 2000 de carduri.

   Reporterul: Numerele cardurilor de credit, data expirării şi, în unele cazuri, chiar şi numele posesorului, ceea ce înseamnă, spune Augustinowicz, suficient pentru a provoca pagube.

   Walt Augustinowicz: Am făcut asta, am sunat şi am comandat în numele a 800 de persoane pentru a comanda bunuri şi produsul ajunge la noi prin poştă.

   Reporterul: Nu sunt în pericol doar cardurile de credit şi de debit. Deşi mai greu pentru hacking, din 2006, toate paşapoartele americane au cip RFID care pot fi citite şi informaţiile furate.

   Walt Augustinowicz: Îmi oferă destule informaţii, ca data naşterii, fotografia, dacă vreau să-ţi fur identitatea şi să creez alt document de identitate.

   Reporterul: Augustinowicz este fondatorul companiei Active Stronghold, prin care fabrică apărători pentru acte care protejează împotriva cititoarelor de carduri. Printre clienţi se numără şi guvernul SUA.

   Walt Augustinowicz: Dacă deschid această apărătoare, dar când o închid, nu mai poate fi citit.

   Reporterul: Aşadar, este Augustinowicz doar un „bau-bau” care încearcă să-i sperie pe oameni şi să-i convingă pe oameni să cumpere produsul sau este o ameninţare reală? Am împărţit acest video cu Walt, încercând să-i păcălească pe oameni pe stradă, cu expertul în securitate IT Mark Gillenson, el crede că este un exemplu de tehnologie dezlănţuită şi spune că sunt concludente dovezile aduse de noi.

   Mark Gillenson: Cred că oamenii trebuie să fie conştienţi de ce se întânplă şi vom vedea daca va deveni o problemă majoră.

   Reporterul: Aceasta este o problemă, experţi de la ITRC (Identitz Theft Resource Center – rom. Centrul pentru Resurse în Furtul de Identitate) spun că nu au văzut niciodată un caz de skimming al RFID pentru a fura informaţii. Dar Augustinovicz crede că această crimă poate fi trecută cu vederea foarte uşor, oameni care nu suspectează nimic, trec pe lângă o persoană din mulţime şi le este citită informaţia RFID.

   Walt Augustinowicz: Aveţi un card SUN, acesta este numărul şi data de expirare.

   Interlocutorul 3: Da, acestea sunt.

   Walt Augustinowicz: Ai putea la fel de bine să îţi printezi pe tricou numărul cardului de credit şi datei de expirare şi să te plimbi îmbrăcat cu el.

   Reporterul: În aproximativ o oră, am scanat 26 de persoane de pe aceeaşi stradă, 5 dintre persoane, aproape 20% aveau card cu RFID. Ca să vedeţi dacă al dvs. card are RFID, căutaţi acest simbol… Dacă îl aveţi, cardul dvs. poate fi expus. Am întrebat care este poziţia celor mai importante companii care emit aceste carduri, aflaţi opinia lor pe site-ul nostru.

   Comentariu saccsiv:

   Asadar, cardurile si actele cu CIP RFID pot fi citite de la distanta. De ce autoritatile ne mint ca sunt sigure? De ce se indarjesc sa generalizeze folosirea acestei tehnologii extrem de vulnerabile?

   De cand le-a fatat mintea ideea asta cu cipurile, tot placa asta o auzim: e mai sigur cu card decat cu banii cash si e mai sigur un buletin biometric decat cu unul clasic. Insa prin diferite tehnici (unele deja vechi) se fura mai mult de pe card decat decat se fura inainte din buzunare:

Cât costă un card de credit cu date furate?

Cum îţi dispar banii de pe CARD chiar şi fără să-ţi dezvălui PIN-ul? Sute de bucuresteni pagubiti in cateva zile. SFAT: FOLOSITI CASH

CARDURILE sunt din ce in ce mai nesigure … VA TREBUIE CIP IMPLANTABIL

   Si nici buletinul biometric nu-i mai sigur:

Deutsche Welle: „CARDUL ELECTRONIC DE IDENTITATE german pică testele de securitate.” Posesorul cardului poate autoriza tranzacţii financiare prin intermediul internetului

   Si iata ca exista tehnologia de a face cardurile si actele cu cip RFID si mai vulnerabile …

   Si totusi autoritatile de pe intreg mapamondul se indarjesc sa le generalizeze. De ce? Pare o tampenie …  Trebuie sa intelegem insa ca ei merg pe aceasta linie dintr-un motiv simplu, ce din pacate multi nu vor sa-l vada: se doreste crearea cat mai rapida a societatii fara cash si a omului – numar incadrat in sistem. Faza finala iminenta: sa nu mai putem vinde sau cumpara fara semn.

   Si foarte probabil ca faza finala va fi prezentata a fi sigura (si poate chiar va fi). Din pacate va fi sigura si calea spre iad … Daca le veti accepta desigur.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button