X

Vizita lui Xi Jinping în Ungaria: Peste 10 miliarde de euro investite în economia maghiară

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele chinez Xi Jinping a sosit miercuri seara în Ungaria, în ceea ce Budapesta prezintă a fi o vizită istorică. Cele două țări urmează să încheie cel puțin 16 acorduri economice, iar poziționarea față de Rusia va constitui un subiect central.

Președintele chinez Xi Jinping a sosit miercuri seara la Budapesta pentru ceea ce poate fi descris drept o vizită istorică, fiind prima dată când un șef de stat chinez vizitează Ungaria în ultimii 20 de ani, scrie Hungary Today.

Anterior, ministrul de externe Péter Szijjártó a anunțat că din delegația președintelui chinez vor face parte ministrul de externe Wang Yi, ministrul de finanțe Lan Foan și ministrul comerțului Wang Wentao.

În imaginile publicate de Viktor Orban pe pagina sa de Facebook, președintele chinez și soția sa sunt serviți cu pâine și sare, apoi le sunt oferite flori.

Bun venit președintelui chinez la Budapesta!”, scrie în dreptul imaginilor video distribuite joi de premierul Orban.

Se așteaptă să fie semnate 16 acorduri în timpul vizitei de trei zile, alte două fiind încă în discuție între părți”, a transmis Guvernul de la Budapesta.

Războiul din Ucraina, un punct important pe ordinea de zi

Într-o scrisoare personală de salut către maghiară pro-guvernamentală Magyar Nemzet, președintele Xi Jinping ”a subliniat prietenia de lungă durată dintre poporul chinez și maghiar, amintind de stabilirea relațiilor diplomatice în urmă cu 75 de ani. El a subliniat principiile respectului reciproc, tratamentului egal, beneficiului reciproc și cooperării câștigătoare, subliniind importanța Ungariei ca partener comercial important și principala destinație pentru investițiile chineze în Europa Centrală și de Est”.

Xi a sosit în Ungaria după ce a vizitat Franţa şi Serbia. La Paris, preşedintele Emmanuel Macron şi şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au făcut presiuni pentru ca Beijingul să asigure un comerţ mai echilibrat cu Europa şi să îşi folosească influenţa asupra Rusiei pentru a pune capăt războiului din Ucraina, scrie și News.

Ucraina va fi un punct important pe ordinea de zi şi în timpul discuţiilor de la Budapesta, a declarat ministrul de externe Peter Szijjarto la începutul săptămânii.

La fel ca şi Serbia, Ungaria este un susţinător al Iniţiativei chineze „Belt and Road”, un plan ambiţios lansat de Xi în urmă cu un deceniu în speranţa de a construi reţele globale de infrastructură şi energie care să conecteze Asia cu Africa şi Europa.

Relaţia bilaterală merge însă dincolo de comerţ şi investiţii, deoarece China a oferit Ungariei, în februarie, cooperare în domeniul securităţii publice şi al aplicării legii.

China a investit deja miliarde de euro în economia Ungariei

Orban a început să lucreze la apropierea ţării sale de Beijing imediat după ce a venit la putere în 2010. Relaţiile politice călduroase s-au transformat în investiţii un deceniu mai târziu, când producătorii de baterii şi vehicule electrice au început să aducă producţia în Ungaria.

Unul dintre cei mai mari investitori, CATL, construieşte o fabrică de baterii, o investiţie în valoare de 7,3 miliarde de euro în Debrecen, în timp ce producătorul chinez de vehicule electrice BYD a anunţat la sfârşitul anului trecut că va construi prima sa fabrică europeană în sudul oraşului Szeged.

China a adus mai întâi producţia de baterii în Europa pentru a economisi costurile de transport, deoarece acestea erau atât de grele, încât era logic să mute producţia lângă fabricile de automobile ale unor companii precum Daimler şi BMW, a declarat Tamas Matura, profesor asistent la Universitatea Corvinus.

Următorul pas este producerea de vehicule electrice chinezeşti în Ungaria, deoarece planurile protecţioniste ale UE ameninţă tot mai mult expansiunea acestora, a adăugat el. „Acestea i-ar putea afecta mult mai puţin dacă sunt deja stabiliţi şi produc în interiorul UE”, a explicat expertul.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Jos cu patriarhul Daniel.Se planuieste pe ascuns in politica romaneasca,chipurile,pentru a se pune pumnul in gura suveranistilor, „”impacarea””cu „”nationalistii de extrema dreapta”” din Romania ca dupa caderea lui Johannis sa ajunga la presedintia Romaniei o femeie in persoana printesei Margareta de Hohenzollern urmand ca Romania sa devina monarhie cu monarh femeie in prima faza in persoana acestei doamne si cu prim ministru sa nu mai fie de la niciun partid ci ca sa se „”impace toate partidele ca sa nu mai fie dihonie in politica romaneasca”” prim ministrul sa fie nu oricare patriarh daca ar fi ci doar persoana lui Daniel Ciobotea(Dan Ciobotea) .Articolul de mai jos nu e sustinut si scris de un „‘dizident””ortodox cum ar vrea unii fanatici masoni sa numeasca contestatarii masoneriei si ai patriarhului masonilor Daniel Ciobotea ca „”dizidenti”” ci de un reputat si prolific jurnalist crestin ortodox pe nume Radu Iacoboaie pe care il felicitam pentru indrazneala de a ne reprezenta pe noi crestinii ortodocsi,ne-ecumenisti,ne-eretici si care nu avem nicio treaba,comuniune cu ecumenistii dar nici cu schismaticii rupti de Biserica,stilistii,grupari „”dizidente”” ci traim ca si dansul in frica de Dumnezeu,frica de a nu fi eretici,globalisti si iubire de tara si de aproapele in masura in care si tara ramane statornica in ortodoxie si in randuiala ei de tara suverana,unitara,indivizibila,inseparabila si independenta de orice stat de pe lumea aceasta.

    FOARTE MULȚI ROMÂNI NU ȘTIU ÎNCĂ ADEVĂRUL DESPRE CUM A AJUNS DAN ILIE CIOBOTEA PESTE NOAPTE IEROMONAH, PROTOSINGHEL, EPISCOP, MITROPOLIT ȘI MAI TÂRZIU „PATRIARHUL ECUMENISMULUI” CUM L-A NUMIT PĂRINTELE ADRIAN FĂGEȚEANU…
    BLOGUL MIȘCAREA PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI ȘI A ROMÂNIEI Fără categorie 6 mai 2024 9 minute

    FOARTE MULȚI ROMÂNI NU ȘTIU ÎNCĂ ADEVĂRUL DESPRE CUM A AJUNS DAN ILIE CIOBOTEA PESTE NOAPTE IEROMONAH, PROTOSINGHEL, EPISCOP, MITROPOLIT ȘI MAI TÂRZIU „PATRIARHUL ECUMENISMULUI” CUM L-A NUMIT PĂRINTELE ADRIAN FĂGEȚEANU…
    Iubiți frați români de pretutindeni, un domeniu foarte puțin explorat și care ar trebui poate să fie cercetat mult mai amănunțit și ulterior să fie dezvăluit publicului larg este „reformarea” Bisericii Ortodoxe Române în duhul lumesc, îndeosebi după lovitura de stat din decembrie 1989 prin implementarea treptată și foarte vicleană a panereziei ecumenismului, ca parte integrantă din ideologia complexă dar malefică a globalismului cu pretenții de hegemonie mondială.
    Cine oare credeți fraților că este cu adevărat actualul „Prea Fericitul” Daniel, pe numele său de mirean Dan Ilie Ciobotea, născut în anul 1951 în județul Timiș?…
    Se știe poate că din data de 30 septembrie 2007 și până în prezent, domnia sa ocupă într-un mod nemeritat după părerea noastră mai multe funcții în același timp: Arhiepiscop al Bucureștilor, Mitropolit al Munteniei și Dobrogei, Locțiitor al Tronului Cezareei Capadociei și Patriarh al României.

    Însă foarte puțini români, îndeosebi creștini ortodocși au îndrăznit și au avut curiozitatea măcar să-i studieze puțin în detaliu biografia, activitatea sau trecutul său tenebros care ne ridică multe semne de întrebare.
    Pentru că există încă într-adevăr multe aspecte neelucidate complet până în prezent, legate nu doar de arderea dosarului său de la Securitate în timpul „Revoluției” orchestrate de oculta mondială și autohtonă…
    Dar cine a cercetat cât de cât viața sa, credem că a descifrat mai întâi faptul că înainte de 1990, Dan Ilie Ciobotea fusese un simplu profesor de Teologie, chiar puțin cunoscut dar cu o activitate poate destul de bogată și cu numeroase deplasări în străinătate. Acestea se explică desigur și prin prisma faptului că dânsul fost timp de 10-12 ani ofițer sub acoperire cu rang înalt în DIE (Direcția de Informații Externe din Securitate). Mai mult, a fost înregimentat în francmasonerie, ajungând la gradul 33! Există articole în presa românească în acest sens.
    Asta și explică foarte bine ascensiunea sa de-a dreptul fulminantă sau spectaculoasă, faptul că după opt ani petrecuți ca profesor lector la Institutul Ecumenic din Bossey (Elveția), este adus în țară și plantat de către Securitate în mod inteligent sau subtil chiar în preajma marelui duhovnic Ilie Cleopa din Mănăstirea Sihăstria, care îi devine chiar naș de călugărie (cine știe cum a fost posibil să-l convingă de bunele lui intenții). Și asta se întâmpla pe data de 6 august 1987, la Sărbătoarea Schimbarea la Față a Domnului…
    Chiar și de pe site-ul Patriarhia.ro descoperim astfel că după numai opt zile, Daniel Ciobotea este hirotonit ierodiacon iar peste încă o zi devine ieromonah! Iar anul următor ajunge și mai sus ca protosinghel și consilier patriarhal, director al sectorului Teologie Contemporană și Dialog Ecumenic. Devine profesor conferențiar la Catedra de Misiune Creștină din cadrul Institutului Teologic Universitar Ortodox din București.
    La vârsta de numai 39 de ani, pe data de 12 februarie 1990 este hirotonit Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei(!), cu titlul „Lugojanul” de către Mitropolitul Banatului Nicolae Corneanu (cel despre care știm că s-a împărtășit cu catolicii și care s-a căit public de faptul că a fost turnător la Securitate).
    Mai mult, după numai trei luni, pe 7 iunie 1990 este ales, iar la 1 iulie 1990 este înscăunat ca Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei(!!!).
    A fost așadar la mijloc o mișcare strategică, foarte bine ticluită și susținută de către securiștii generalului Iulian Vlad vânduți ocultei sau atent calculată pentru a-i servi drept trambulină spre funcția cea mai înaltă, aceea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.
    Deloc întâmplător și foarte interesant este și faptul că tânărul Dan Ilie Ciobotea (cu doctorat, specializat ca teolog în „Dialogul Ecumenic” cu celelalte „biserici”) fusese chiar destul de apropiat de fostul Patriarh Iustin Moisescu (într-o imagine apare cum tânărul profesor Dan Ilie Ciobotea îi ducea sceptrul patriarhal!), care din 1957 și până moartea lui survenită în 1986 a fost și deputat în Marea Adunare Națională pe timpul comuniștilor. Oare ce sprijin i-a acordat pentru a preda ca lector în Elveția la Institutul Ecumenic fostul Patriarh securist Iustin Moisescu?…
    Tot din presă aflăm faptul că în perioada 18 ianuarie – 4 aprilie 1990 a existat un Grup de Reflecţie și de Înnoire a Bisericii, condus de protosinghelul Daniel Ciobotea (!). Din acest grup făceau parte Arhimandritul Bartolomeu Anania, preotul profesor doctor Constantin Galeriu, preotul profesor doctor Dumitru Stăniloae, preotul Constantin Voicescu, ieromonahul Iustin Marchiş şi câţiva oameni din afara bisericii, printre care pictorul Sorin Dumitrescu, Horia Bernea şi filosoful Teodor Baconsky. Ideea înființării fiind credem noi a Iezuiților. S-a renunțat la ea în timpul Patriarh Teoctist Arăpașu.
    Și se nasc câteva întrebări majore și legitime. S-a încercat oare atunci la începutul anului 1990 o adevărată „lovitură de palat” în Biserica Ortodoxă Română pentru înlocuirea Patriarhului Teoctist sub pretextul retragerii sale pe motive medicale? A fost oare în realitate sechestrat de către ocultă prin masonul Gelu Voican Voiculescu (numit într-un articol „ezoterist”, cel care a supravegheat personal îngroparea soților Ceaușescu, răsplătit de către Ion Iliescu cu funcția de prim-vice-prim-ministru în Guvernul provizoriu condus de Petre Roman)?…
    A fost oare șantajat în legătură cu declarația sa părtinitoare față de sistem pe tema revoltelor de la Timișoara și de fapt a avut temporar timp de 112 zile un domiciliu ascuns și forțat la ordinul noii puteri politice de la București care în felul acesta își urma nestingherită anumite planuri, își infiltra oamenii obedienți în noile structuri de conducere ale Bisericii Ortodoxe Române?…
    Se știe astăzi că tocmai la propunerea acestui Gelu Voican Voiculescu a fost dus în noaptea de 22 decembrie 1989 în chilia unui monah rămas anomim din Mănăstirea (Regală) Sfânta Treime din Sinaia, unde i s-a tăiat complet orice legătură cu exteriorul până pe 4 aprilie 1990, că nu a vizitat cripta țărănistului Take Ionescu din mănăstire etc. Totul pentru ca locul vacant de Mitropolit al Moldovei și Bucovinei să poată fi supus alegerii de către Colegiul Electoral Bisericesc și Dan ilie Ciobotea să ocupe această înaltă demnitate de conducere în Biserica Ortodoxă Română!…
    Se pune problema și că nu putea exista în acest caz și în asemenea împrejurări vreo demisie legitimă a Patriarhului, asasinarea sa ar fi stârnit valuri prea mari, Daniel era mult prea tânăr încă pentru demnitatea de mai târziu de Patriarh etc.
    Era nevoie încă de Prea Fericitul Teoctist și astfel a fost rechemat după câteva luni de „exil temporar” și chiar ne putem explica aversiunea sa față de Dan Ilie Ciobotea prin aceea că a fost șantajat din nou și i-a fost forțată mâna să-l investească peste puțin timp în funcția de Mitropolit al Moldovei și Bucovinei (deși era suspectat evident de colaborare cu Securitatea, avea doar 40 de ani etc). Cum s-a întâmplat de altfel și în mai 1999 când a trebuit să accepte totuși vizita papei Ioan Paul al II-lea, eretic care a devenit sfânt la catolici.
    Ne punem de asemenea întrebarea fraților cum de a fost posibil ca un agent securist sub acoperire și înainte și după 1989, un adept activ și fanatic al globalismului și sincretismului religios, un gen de intelectual cărturar dar un mare trădător al ortodoxiei să ajungă tocmai în vârful ierarhiei bisericești din România, de unde să răspândească teroarea în rândul tuturor monahilor și preoțilo, și să împrăștie această molimă otrăvitoare și ucigătoare de suflete a ecumenismului?…
    Cum a fost posibil ca un asemenea personaj să ajungă să conducă autoritar delegația Bisericii Ortodoxe Române în insula Creta din Grecia în perioada 16-26.06.2016, când s-a întrunit un pseudo-sinod sau un sinod mult mai mic decât „Marele” pansinod ortodox pe care l-au clamat, unul care s-a dovedit a fi totodată 100% nelegitim, dar și tâlhăresc și eretic prin documentele care au fost adoptate și parafate prin semnătură? Iar adepții lui Daniel să-l prezinte ca pe un leu al ortodoxiei românești care s-a luptat pentru noi…
    Din coroborarea tuturor informațiilor disponibile până în prezent reiese clar faptul că fostul mirean Dan Ilie Ciobotea a beneficiat din plin de o susținere masivă din partea generalilor securiști trădători din SIE (fosta DIE din cadrul Securității) care au cooperat cu miliardarul evreu ungur George (Georgy) Șoroș și la nivel politic cu grupul evreo-khazarilor sioniști conduși de fostul președinte Ion Iliescu și colaborează încă cu Iezuiții (Serviciul Secret al Vaticanului, elita evreo-khazarilor sioniști care controlează la nivel global atât masoneria, cât și francmasoneria, sistemul bancar, marile corporații și cartelul militar industrial, cartelul farmaceutic etc).
    Exemplul cel mai reprezentativ și elocvent în acest sens este chiar cel legat de aranjamentele din culise care s-au făcut pentru ca în luna mai 1999 să aibă loc în bune condiții a vizitei papei Ioan Paul al II-lea într-o țară preponderent ortodoxă precum România (prima de acest fel după anul 1054!).
    Acești generali trădători s-au folosit de propria lor fundație (Omenia, cică Internațională!) condusă de Minodora Ilie și de ierarhii ortodocși șantajabili care i-au cerut acordul Patriarhului Teoctist Arăpașu, despre care aflăm că nu fusese de acord nici cu această vizită susținută de politicienii țărăniști în frunte cu Emil Constantinescu și Radu Vasile, nici ci numirea lui Dan Ilie Ciobotea ca Mitropolit al Moldovei și Bucovinei încă din 1990 și cu care avut mereu o relație tensionată, nici cu vizita fostului președinte Ion Iliescu la Iași în campania pentru prezidențiale în 2000 la invitația Mitropolitului Daniel etc.
    Cum este posibil ca în zilele noastre să se studieze în seminarii și Facultățile de Teologie în spiritul catolicismului și ecumenismului, să se arate că sinodul din Creta a fost „Mare și Sfânt” etc?…
    Mai rămâne doar să descoperim momentul când tânărul Dan Ilie Ciobotea a fost recrutat ca agent în Securitate (foarte probabil când își făcea studiile la Sibiu) și cine și cum l-au adus în primăvara anului 1990 la Mănăstirea Antim din București pentru a fi pregătit de părintele duhovnic Adrian Făgețeanu pentru înalta funcție de Mitropolit al Moldovei și Bucovinei. Și de ce nu a fost mediatizată lovirea în cap a părintelui Făgețeanu de către Daniel cu bastonul greu de oțel (pentru că a fost mustrat ca eretic, că nu poate adăuga sau scoate din cuvintele rostite de Mântuitorul nostru Iisus Hristos)…

  2. Am sa va aduc o informatie de ultim moment si nu e de gluma.La nivelul cel mai inalt ,la Scaunul Sfintei Treimi acum,la ora aceasta s-a hotarat pedepsirea tuturor vrajmasiloor Rusiei.S-a hotarat ca Rusia sa implineasca Voia cea Sfanta a lui Dumnezeu ca aceasta Rusie sa cante prohodul tuturor vrajmasilor ei.Va supun atentiei ca de acum inainte vor urma evenimente prin care se va implini voia cea Sfanta a lui Dumnezeu.Urmeaza evenimente care vor i,plini voia lui Dumnezeu.Intrebarea a fost ce se va intampla cu Romania si s-a spus ca Romania va fi iertata de Rusia pana la urma si numai dupa ce va fi pedepsita exemplar de catre aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button