X

Bani pentru presă! Ciolacu și Ciucă au cumpărat presa cu peste 50 de milioane de euro

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În doar trei ani, începând din 2021, PSD şi PNL au plătit peste 257 de milioane de lei pentru ştiri pozitive în mass-media. Adică aproape 52 de milioane de euro. Cu un milion mai mult decât a costat construcţia spitalului „Dăruieşte viaţă”, dedicat copiilor bolnavi de cancer, făcut din donaţii de la oameni şi firme.

PSD şi PNL au cumpărat ştiri pozitive cu o sumă egală cu cât a costat construcţia spitalului „Dăruieşte viaţă”. Plăţile au crescut, în secret, de la 60 de milioane de lei pe an la peste 100 de milioane de lei.

Analiza sumelor plătite de PSD şi PNL în ultimii trei ani, în care nu au existat campanii electorale, dezvăluie o creştere spectaculoasă a banilor utilizaţi pentru presă şi propagandă. Fără să prezinte informaţii concrete unde ajung banii publici, PSD şi PNL au profitat de subvenţia încasată, potrivit datelor raportate la Autoritatea Electorală Permanentă. Beneficiarii reali, site-urile care au avut contracte cu partidele, nu sunt prezentaţi de partide. Nici articolele nu sunt marcate ca publicitate politică.

Cum au arătat cheltuielile partidelor în ultimii ani, neelectorali: 

  • 2021 – PSD şi PNL au cheltuit împreună 60 de milioane de lei pentru presă şi propagandă
  • 2022 – Aceleaşi două partide au plătit pentru promovare – 94 de milioane de lei
  • 2023 – A fost înregistrat un nou record, scrie Libertatea. PSD şi PNL au avut împreună la dispoziţie un buget total de 100 de milioane de lei

​Toţi banii sunt publici, încasaţi de la românii care plătesc taxe şi impozite. 

PNL plăteşte pentru a promova pe site-urile unor televiziuni precum Antena 2, RTV sau Realitatea Plus, dar şi pentru site-urile d eştiri stiripesurse.ro, Newsweek sau DC News. De menţionat că televiziunile nu au voie să ia bani de la partide în afara campaniilor electorale, potrivit legii audioviuzale, aşa că partidele au găsit această „portiţă”: dau bani site-urilor. 

PSD a plătit pentru promovare site-urilor televiziunilor Antena 3, Romania TV, B1 TV, Digi24 şi Realitatea Plus, potrivit Libertatea, care citează surse din partid.  

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Ăsta nu e trafic de influență, luare și dare de mită ? Să faci o lege abuzivă și discriminatorie, doar în folosul unor grupuri care dețin puterea, prin care să primești bani de la buget și să folosești acestu bani publici pentru a cumpăra apariții la televiziuni și a comanda campanii de dezinformare cu sondaje și informații false pentru a manipula populația, în scopul câștigării alegerilor ?

  2. Dați, bă banii înapoi !! Ciuca, Ciolacu, dați bă, banii înapoi !! Bă, hoților, dați bă banii înapoi !! Alo, DNA sunteți obligați să vă sesizați din oficiu și să ii cercetați pe acești indivizi pentru cumpărare de influență, luare și dare de mită, corupție și abuz în serviciu, deoarece au adoptat un act normativ abuziv, prin care au delapidat bugetul statului cu suma de 50 de milioane de € și au cumpărat posturi de televiziune, jurnaliști, apariții și publicitate media, sondaje de opinie false, în scopul manipulării opiniei publice și fraudării alegerilor din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE