X

Directivă CEDO: Guvernele au datoria de a proteja oamenii de schimbările climatice

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Într-un caz introdus de un grup de femei elvețiene în vârstă, judecătorii de la Strasbourg au decis că Elveția nu face suficient pentru a combate schimbările climatice, o hotărâre obligatorie care ar putea avea repercusiuni în toate cele 46 de țări europene. 

Conform CEDO, guvernul elvețian a încălcat drepturile omului prin inacțiune la schimbările climatice. Instanța a constatat că statul elvețian a încălcat articolul 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, care garantează „dreptul la respectarea vieții private și de familie”.

Femeile, toate în vârstă de peste 70 de ani și susținute de Greenpeace, au spus că guvernul Elveției le-a încălcat drepturile omului, nereușind să acționeze suficient de rapid pentru a aborda schimbările climatice. Acestea au susținut că grupul lor demografic este deosebit de vulnerabil la valurile de căldură induse de climă. O femeie a spus că nu și-a putut părăsi casa timp de trei săptămâni în timpul verii.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. CEDObitoci!! Probabil ca, problema cu caldurile mari li se trage de la faptul ca multi/multe dintre ei/ele au ajuns la andropauza/menopauza!

  2. Da, intr-un fel are dreptate CEDO?
    Are dreptate pentru faptul ca guvernele ar trebui sa dea în vileag războiul climatic, economic, social dus de bancherii evrei și agenții lor guvernele corupte impotriva umanității prin fabricarea asa zisei încălziri globale, creșterii gazelor de sera și a celelalte acte teroriste prin care vor distrugerea completa a mediului și a popoarelor. Doar aici au dreptate, pentru ca aceasta instanta avea și ea obligații în acest sens sa facă public acest război mondial împotriva popoarelor și sa nu aplice legea tăcerii, asa cum o face media și guvernele bancherilor și ale corporațiilor. Ne-am saturat de asa zise instante și de asa zisa justiție care aplica dubla măsură și judeca doar oamenii simpli și guverne marioneta, dar aplica legea tăcerii și acoperă cartelurile bancare și actele lor teroriste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button