X

Avocatul Gheorghe Piperea, despre calcularea amprentei de carbon pentru tranzacțiile cu cardul: Începe reeducarea consumatorului

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

La sfârșitul anului trecut, Up România a lansat o aplicație care calculează amprenta de carbon pentru tranzacțiile cu cardurile Up. 

„Prin acest serviciu, românii pot vedea scorul de carbon pentru fiecare achiziție făcută și ce impact au asupra mediului. (…) Pentru fiecare tranzactie, se calculeaza amprenta de carbon utilizând date precum intensitatea emisiilor și cifra de afaceri a companiilor implicate. Aceste informații sunt corelate cu codurile de categorie ale comercianților pentru a oferi o estimare a impactului asupra mediului”, anunța atunci UpRomânia, emitentul de tichete de masă și beneficii extrasalariale.

Într-o postare pe Facebook, avocatul Gheorghe Piperea avertizează că prin astfel de aplicații începe „reeducarea consumatorilor”.

„Începe reeducarea consumatorului, întru crearea omului nou, climato-protector, compus din plastilină ușor de modelat.

Ai cumpărat detergent de 41 de lei? Ai comis o ditamai amprenta de 2,7 kg de codoi! Ai cumpărat cașcaval de 64 de lei? Ai lăsat o balegă de carbon de 4,2 kg.

Treaba este automat antrenată prin aplicația Up România, care se instalează legat cu aplicația de urmărit tichetele de masă/vacanță…Ca orice lucru malefic, și acest pașaport climatic vine va o facilitate – nu-i așa că e mișto să vezi pe zmartfon ce chestii cool îți dă marele stat – tătuc marele lord al biznisului, corporația care îți vrea numai și numai binele?”, notează Gheorghe Piperea.

Potrivit acestuia, calculul amprentei de carbon este, de fapt, pseudo-știință.

„Poate vă întrebați cum reușește o aplicație să vă calculeze la virgulă amprenta de carbon. Nu vă mai întrebați: e inutil. E spoială, e ghiceală, e pseudo-știință. Un chimist v-ar putea spune că numai recoltarea multiplelor probe necesare calculului ar dura ore, iar analiza, zile sau chiar săptămâni. De fapt, algoritmul este ca Pristanda, cu steagurile: două la primărie, 3 la prefectură, unul la școala de fete…”, explică avocatul Gheorghe Piperea.

Aplicația dezvoltată de Up România nu este singura care oferă astfel de informații privind amprenta de carbon. De asemenea, site-uri specializate în comerț online afișează de ceva vreme mesaje privind reducerea Co2.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button