X

Ştiţi care este costul unor obligaţii pe care ni le-am asumat prin decarbonizare până în 2050? 300 de miliarde de dolari 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fostul ministru al Economiei, Florin Spătaru, care în prezent deţine funcţia de consilier de stat la Cancelaria Primului ministru, afirmă că România va avea „costuri” de 300 de miliarde de dolari, ca urmare a unor obligaţii pe care ni le-am asumat prin decarbonizare până în 2050.  Conform fostului ministru aceasta este „realitatea” de care România va trebui să ţină cont atunci când va proiecta bugetele. Acesta subliniază şi importanţa unor decizii luate la nivel european care să ducă spre stoparea fluxului de produse importate din afara Uniunii Europene.

„Haideţi să vedem lucrurile realist! Ştiţi care este costul unor obligaţii pe care ni le-am asumat prin decarbonizare până în 2050? Spune Banca Mondială: 300 de miliarde de dolari. Ăsta este preţul pe care România trebuie să-l plătească să devină net zero, să îşi atingă ţinta de decarbonizare comparativ cu 1990. Asta înseamnă că, la nivel public, ar trebui să alocăm pe toate cele şase paliere – energie, industrie, agricultură, zona rezidenţială, transporturi, dar şi deforestare – 100 de miliarde de dolari până în 2050 iar 200 de miliarde de dolari trebuie să-i atragem din fonduri private. Este o realitate cu care trebuie să ne confruntăm şi de care trebuie să ţinem cont în viitor, când vom proiecta bugetele pe care vrem să le alocăm”, a afirmat Florin Spătaru, în cadrul celei de-a doua ediţii a conferinţei „Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României pe 2024” organizate de News.ro

Acesta a precizat că fondurile europene sau naţionale trebuie direcţionate către tranziţia industrială, care are două componente: digitalizare şi tranziţie verde.

Potrivit fostului ministru, scăderea producţiei industriale nu se constată doar în România, ci în general, la nivel european „pentru că Europa nu a fost în stare, cel puţin în ultimii ani, să vină cu măsuri industriale care să oprească influxul de produse din alte zone”.

Florin Spătaru a mai afirmat că, în opinia sa, perioada următoare va fi una a industrializării Europei şi, în context, şi a României.

„Este prima oară când înţelegem că externalizarea know how-ului către Asia nu face altceva decât să genereze o dependenţă şi mai mare”, adaugă fostul ministru al Economiei.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Cetățeanul anilor 2030:
    indosariat digital (pecetluit) si obligat la habitat in case cu pereti de sticlă

    Discurs de trezire / 2 martie 2024

    Prezentat de
    Konstantinos I. Vathiotis

    a avut loc la 2 martie 2024 la Centrul Cultural al insulei Kalymnos, și-a propus să lumineze publicul despre marele pericol al numerotării (pecetluirii) umane, dar și să avertizeze că trăim insidios, “Dictatura inteligentă” care, în numele securității și comodității, devorează libertățile individuale și demnitatea umană.

    Prin prezentarea unor fragmente critice și oportune din cărțile publicate cu mulți ani în urmă despre epoca satanică a vremurilor noastre din urmă și, în special, despre secolul 21 (fraudulos), s-a urmarit:

    a) să deconstruiască eticheta stigmatizantă de “teoretician al conspirației”, “pulverizat” și “negaționist”, care, în autoapărarea preventivă a fiecărui conspirator, este aplicată de lacheii (new age) totalitarismului global oricui îndrăznește să reziste dictaturii mainstream-ului
    și

    b) să demonstreze că noul produs tehnologic al ID-urilor electronice, combinat cu colectarea obligatorie a numerelor personale (cnp), servește agendei sinistre sufocante a controlului uman. Acum este un fapt incontestabil că semnele derivei umanității în ultima fază a istoriei sale cresc.

    Vechea dorință arzătoare a “marionetelor invizibile”, care
    printr-o mică elită transnațională manipulează marionetele (liderii) guvernamentale ale popoarelor pentru a stabili un guvern mondial și a monitoriza zi și noapte fiecare cetățean al fiecărui popor, pare să se apropie de realizarea sa, dacă nu este activat un factor imponderabil care va răsturna (așa cum s-a întâmplat în trecut) construcția modernă – ne confruntam cu luptatori impotriva lui Dumnezeu exact ca la Turnul Babel.

    Printre romanele distopice evidențiate în această discuție se numără romanul scriitorului, jurnalistului și activistului politic american Edward Bellamy, Looking Past, în care abolirea (iminentă?) a numerarului (disparitia banilor cash) a fost profețită încă din 1888: precum și “Noi” de marele constructor de nave, critic, romancier și dramaturg rus Evgheni Zamiatin, care a trecut prin foc și fier:

    În 1920 a fost citită o singură dată unui cerc limitat de ascultători de către autor. A fost tiparită în engleză în 1924 și publicată (într-o traducere rusă a unei traduceri brute cehe!) într-o revistă rusă din Praga în 1927. Prima versiune rusă fidelă a aparut în 1952 la New York.
    Această lucrare (carte) este o distopie de coșmar a unui stat totalitar, mecanizat, colectivist, în care gândirea liberă și dragostea adevărată sunt interzise.

    Fiecare cetățean poartă imprimat un număr, prin care este identificat, lucrează și comunică cu restul concetățenilor săi numerotați de asemenea.
    Naratorul este D-503. Cerul mereu albastru, care niciodată nu urăște nici măcar un nor, este “acoperit de aceeași sticlă liniștită, eternă”, un zid verde. Clădirile în care locuiesc locuitorii sunt paralelipipedice transparente realizate în mod similar din pereti de sticlă.

    Pentru a-și satisface nevoile sexuale, cetățenii numerotați obțin un “voucher roz”, pe care îl înmânează funcționarului departamentului relevant și primesc un certificat care le dă dreptul de a coborî jaluzelele compartimentului lor de sticlă, drept pe care îl exercită numai în timpul “zilelor in care intretin relatii sexuale”!(1)

    După ce am experimentat brutalitatea distopică a două restrictii de carantina (lock down), în timpul cărora a trebuit să completăm și să aducem autocertificate scrise de mână sau să trimitem SMS-uri autorităților statului, “cupoanele roz” imaginate de Zamyatin sunt poate o cale viitoare, modernizată a umilinței (degradarii) umane.
    Fie ca acest discurs să contribuie și la trezirea cetățenilor, care au nevoie urgentă să înțeleagă că trăim înconjurați de trădători, venerați în Noua Ordine Mondială mizantropică și care sunt gata să ne ducă în gura fiarei mâncătoare de oameni.

    (1) και https://www.tovima.gr/2018/08/10/books-ideas/gebgkeni-zamiatin-otan-oi-anthrwpoi-ginontai-rompot/

    Κωνσταντίνος Βαθιώτης, Πολίτης 2030: Αριθμοποιημένος και γυάλινος; Ομιλία στην Κάλυμνο, 2/3/2024 – YouTube
    https://m.youtube.com/watch?v=FQOkosDE4gk

    https://kvathiotis.substack.com/p/2030

  2. Mai ca mor de ras, cand vad ce predictii si planuri isi fac pana-n 2050, slugoii si nulitatile dambovitene!! Pai, ei nu mai bani nici pt anul asta, daramite pana 2050! Pana atunci, vor fi trimisi demult la 2 metri sub pamant, fie de catre trupele rusesti, fie de romanii rasculati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button