X

Mai multe biserici și monumente din Capitală au fost PROFANATE. Biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” și Memorialul Renașterii din Piața Revoluției, printre monumentele istorice VANDALIZATE

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mai multe biserici și monumente din sectoarele 1 și 3 ale Capitalei au fost vandalizate, în noaptea de 9 spre 10 ianuarie a. c.

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti s-au sesizat din oficiu pe 10 ianuarie şi au început cercetări într-un dosar penal, privind săvârşirea infracţiunilor de profanarea lăcaşurilor sau obiectelor de cult şi distrugere, informează Biroul de presă al DGPMB, notează Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare, s-a folosit un spray tip „graffiti” şi au fost făcute înscrieri pe mai multe lăcaşuri de cult şi monumente situate în Sectoarele 1 şi 3.

Înscrierile au fost făcute pe pereţii lăcaşului de cult Biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” situata pe strada Academiei nr. 22, Sector 1 şi pe gardul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” situată strada Scaune nr. 2, Sector 3, precum şi pe ansamblul monumental Memorialul Renaşterii şi ansamblul Monumental de statui ale lui „Iuliu Maniu” situate în Piaţa Revoluţiei.

Cele două lăcaşuri de cult şi ansamblul monumental „Memorialul Renaşterii” sunt clasate ca fiind monumente istorice.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Ei , lasa ca-s destui care produc venituri bunicele prin preajma bisericilor. Ce pazesc, propriile buzunare?
    Sau din atata evlavie si extaz mistic uita cu totul de toate. In perioada “plan de mie” golanii angajati de oamenii sfintelor lacasuri nu ezitau sa te zvarle afara din lipsa de basca.
    Totusi PACAT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button