X

Un surogat numit „aero-Schengen” ni se prezintă ca o mare victorie! Fals!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Chiar și în ultimele ore ale anului 2023, Marcel Ciolacu și PSD au continuat să îi amăgească pe români. Din nou, cu aceeași escrocherie pe care au inventat-o și care se intitulează „aero-Schengen”.

România nu intră în Schengen cu drepturi depline, ci doar cu sferturi de măsură! Ăsta este adevărul!

Deschiderea spaţiului maritim şi aerian european pentru România nu înseamnă o apartenenţă deplină la spaţiul Schengen. Este doar o fărămitură aruncată de austrieci pe care Marcel Ciolacu și PSD ne-o prezintă, în miez de noapte (cum altfel să lucreze PSD-ul), ca fiind o mare victorie.

Nu e nicio victorie! Dar, ca niște escroci veritabili ce sunt cei din coaliția condusă de Marcel Ciolacu, au impresia că românii se vor duce după fentă și le vor închina ode.

Complet greșit! În momentul în care românii vor vedea că trebuie să stea pe mai departe la cozile kilometrice din vămi, când transportatorii vor fi umiliți în continuare la frontierele de intrare în spațiul Schengen adevărat, pierzând milioane de euro anual, atunci tot mirajul acestui surogat de Schengen pe care ni-l vând azi Marcel Ciolacu, PSD și PNL se va destrăma.

Din păcate, guvernul actual a acceptat să fim o națiune care face orice ca să fie pe placul unora care nu dau doi bani pe ea. Au acceptat o aderare fragmentată la Schengen doar pentru a le servi intereselor politice, trădând interesele tuturor românilor.

În momentul în care a devenit membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, România a semnat un Tratat de aderare dar și Acordul Schengen! Acest acord este foarte clar: intri în Schengen când îndeplinești toate criteriile de aderare! Noi de peste 11 ani le îndeplinim, dar suntem ținuți în afara Schengen.

Aero-Schengen NU înseamnă Schengen

Și vom fi ținuți în continuare în afara Schengen! Pentru că, așa cum am spus, deschiderea spațiului maritim și aerian nu înseamnă Schengen!

În acest moment nu avem un calendar cu privire la momentul în care se vor deschide frontierele terestre pentru Schengen. Și probabil nici nu va exista. Ministerul austriac de Interne a spus foarte clar: în prezent nu există negocieri privind aderarea deplină a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen fără frontiere şi, prin urmare, nu există un termen!

Astfel, fără un asemenea calendar, orice angajament vine în contradicție cu interesele României.

Ni se vorbește despre un acord politic, despre un angajament semnat de guvernul de la București împreună cu cel austriac. Doar ni se vorbește, pentru că în rest asistăm la o secretomanie de nedescris. Nu știm ce conține acel acord, nu știm ce condiții au acceptat Ciolacu, Predoiu și nici nu știm cine l-a semnat.

Ce știm, însă, sunt informațiile din presă. Și anume că acest acord a fost însoțit de trei condiții impuse de Austria. Printre ele se numără și consolidarea controalelor la frontierele terestre și acceptarea solicitanților de azil din Austria, în special din Afganistan și Siria, de către România și Bulgaria. Chiar pe 28 decembrie, într-un articol din Newsweek, ni se spunea că prețul plătit ca să intrăm în Schengen este de 8.000 de migranți ilegali.

Care e adevărul?

Nu promovez nicio teorie a conspirației, dar românii trebuie să știe de la Marcel Ciolacu ce a negociat! Ce a asumat în numele nostru, al tuturor?

Să iasă public premierul României și să răspundă la următoarele întrebări:

1) Preia România sau nu mii de migranți din Austria?

2) Ce au dat la schimb cei din guvernul PSD-PNL celor din guvernul austriac pentru a fi de acord cu deschiderea spațiului maritim și aerian? La ce au cedat în fața austriecilor?

3) Când va adera România la Schengen și cu frontierele terestre?

Sunt trei lucruri esențiale la care Marcel Ciolacu trebuie să răspundă și să renunțe la toată atitudinea secretoasă pe care a adoptat-o.

În momentul de față, așa cum arată lucrurile, nu avem de a face cu nicio victorie! Este o cedare inutilă a drepturilor pe care românii le au în calitate de membri ai Uniunii Europene!

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Ar trebui să fie foarte ușor să rugăm SUA să medieze pentru un Schengen adevărat – ar trebui să fie cum zice americanu un “no-brainer” ca România și Bulgaria să intre în Schengen și cu închipuitele probleme – dat fiind dorința de unitate în NATO și UE, nu mai vorbim de tăierea legăturilor cu Rusia și susținerea Ucrainei, chiar și în detrimentul drepturilor etnicilor noștri de acolo.
    Ca să nu mai zic de aderarea Finlandei și a Suediei pe repede nainte. Și intrarea Ucr în UE tot pe repede nainte.

    Această treabă cu air Schengen e doar în folosul străinului. Am ieșit din țară și cu mașina, și cu trenul și cu avionul. Nu ne va afecta nicicum. Deci cine a negociat asta este vânzător de țară. Pur și simplu ziceau “Domne air Schengen nu e de folos. Avem nevoie de ăla terestru. Deci momentan dacă nu ne primiți acolo o lăsăm așa, o să suferim în continuare pierderi bănești și asta e, vedem noi cum ne descurcăm.”. Că dacă primim o să zică pe urmă: “Iauite românii ăștia!!! Noi îi primim în air schengen să își facă economia! Și ei nu vor să mărească taxele să plătească refugieții cu o sumă mai bună de bani! Păi ei dau 2000RON pe lună unui refugiat! Păi băăăăă! Creșteți taxele! Tăiați pensiile! Dați oamenii afară de la stat! Închideți filarmonicile! Să ia și refugiatu un 4000 acolo să trăiască decent! Vă gândiți numai la burta voastră de bugetari, proprietari de imobile în proporție de 94 la sută. Și ia mai terminați-o odată că nu faceți voi nunți de ghei în biserică. Păi ce e după voi? Vă dăm air schengen și faceți nazuri?”

    1. Incă îi mai așteptați pe americani ?! Of !of ! Noi rămânem tot ca proștii ! Oare când se va deștepta neamul ăsta românesc, naiv și necredincios, înșelat, furat și robit de toți bandiții Istoriei?!

  2. In realitate, mizeria numita „aero-Schengen”, promovata de Iudele Ciolacu-Ciuca-Plavan nu reprezinta absolut nimic pt Romania, in afara de colonizarea tarii cu migranti ciocolatii! Iar, cum asta se inscrie la Inalta Tradare, Iudele pomenite mai sus vor trebui sa plateasca cu capul pt acest sacrilegiu!

  3. Doar atunci cand vor trai si gandi dpdv duhvovnicesc si nu cu mintea numai la carduri, burdihan, gadgeturi, gratare si manele! Astazi e cale lunga pana intr-acolo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button