X

Inginerii germani avertizează: Mașinile electrice sunt mai puțin poluante decât cele clasice DOAR după parcurgerea a 90.000 de km

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Șoferii care și-au cumpărat mașini electrice în ideea de a salva planeta mai au de așteptat până ce parcurg cel puțin 90. 000 de kilometri.

Nu este o glumă, ci rezultatul unui studiu realizat de Asociația Inginerilor Germani- Verein Deutscher Ingenieure (VDI).

Studiul de evaluare a vehiculelor pe întregul lor ciclu de viață realizat de Verein Deutscher Ingenieure (VDI) a examinat impactul asupra mediului pentru vehicule de clasă compactă precum Volkswagen ID.3, Ford Focus, Toyota Corolla Hybrid sau Renault Megane, notează Economica.net.

La final, realizatorii acestuia au concluzionat că „mașinile electrice din această clasă de vehicule sunt mai ecologice decât cele cu motoare convenționale doar după un kilometraj de 90.000 de kilometri.

În analiza pe termen lung efectuată de inginerii VDI în colaborare cu Institutul de Tehnologie din Karlsruhe (KIT), cu un kilometraj al vehiculului de 200.000 de kilometri, mașinile electrice și vehiculele hibride au cele mai bune rezultate în ceea ce privește amprenta lor de carbon”.

Inginerii germani din VDI explică rezultatul studiului prin dezavantajul major al electricelor încă din momentul producției. Astfel, în comparație cu mașinile cu motoare cu ardere internă, producția mașinilor electrice generează emisii mai mari de CO2.

Unul dintre motive este faptul că în timpul extracției de materii prime, al producției de baterii și al livrării din Asia către Europa, fie sub formă de produse finite, fie sub cea de componente ale acestora, se produc gaze cu efect de seră.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button