X

Ciolacu despre parteneriatul civil între homosexuali: “Eu nu am nicio reținere. Am prieteni care au relații cu un alt bărbat”. Ținând cont că în 2024 sunt alegeri, Ciolacu a continuat: “Consider că societatea românească ÎNCĂ nu este pregătită”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ciolacu a declarat, întrebat joi despre faptul că România trebuie să prezinte, până pe 25 martie, propunerile de măsuri în urma deciziei CEDO referitoare la recunoaşterea şi protecţia legală a cuplurillor formate din persoane de acelaşi sex, că societatea românească nu este pregătită pentru acest lucru.  Şeful Guvernului a mai spus că nu este „un om obtuz” şi are prieteni care „au relaţii cu un alt bărbat”, însă vorbeşte din punctul de vedere al unui prim-ministru. Liderul PSD a adăugat că nu ar fi nici prima, nici ultima oară când CEDO condamnă România.

„Nu e pregătită societatea românească. Nu este nici prima, nici ultima care condamnă. România a fost condamnată şi pentru tratamentul din închisori. Nu este una dintre priorităţile mele şi, repet, nu cred că România este pregătită în acest moment”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat joi la Europa FM despre faptul că România trebuie să prezinte până pe 25 martie propunerile de măsuri în urma deciziei CEDO referitoare la recunoaşterea şi protecţia legală a cuplurillor formate din persoane de acelaşi sex.

Marcel a mai precizat că nu este „un om obtuz” şi nu are nicio reţinere, având prieteni care au relaţii cu un alt bărbat, însă el vorbeşte din perspectiva unui premier

„Nu sunt un om obtuz. Eu nu am nicio reţinere. Am prieteni care au relaţii cu un alt bărbat. Nu am nicio problemă. Dar eu vorbesc acum din punct de vedere de prim-ministru”, a completat Ciolacu.

Chestionat dacă înseamnă că Guvernul României încalcă hotărârea CEDO, Marcel Ciolacu a replicat: „Repet, nu este nici prima, nici ultima”.

„Dar eu consider că societatea românească încă nu este pregătită pentru acest lucru”, a mai precizat liderul PSD.


Ministra de Externe Luminiţa Odobescu a cerut Guvernului să transmită un punct de vedere al Executivului până pe 28 noiembrie, pentru că, până pe 25 martie, România trebuie să prezinte Comitetului miniştrilor măsurile adoptate sau propunerile avute în vedere, după decizia CEDO care cere un statut juridic pentru cuplurile formate din persoane de acelaşi sex.

Obligaţia ţării noastre de a proteja şi recunoaşte familiile formate din persoane de acelaşi sex este reconfirmată de Colegiul de judecători ai Marii Camere, care a respins contestaţia depusă de Guvernul României în cazul Buhuceanu şi Ciobotaru şi alte 20 de familii împotriva României, au transmis reprezentanţii Accept, pe 26 septembrie, într-un comunicat de presă.

Astfel, Hotărârea CEDO pronunţată în luna mai a acestui an rămâne definitivă, la fel ca obligaţia pozitivă a Guvernului şi Parlamentul României de a adopta măsuri urgente care să asigure protecţia şi recunoaşterea legală a tuturor familiilor, mai indică sursa citată.

În schimb, pe 11 octombrie, preşedintele AUR George Simion a anunţat că în perioada următoare vor fi iniţiate demersurile pentru două referendumuri importante. Este vorba despre referendumul pentru familia dintre un bărbat şi o femeie şi cel pentru introducerea în Constituţie a plăţilor numerar.

Patriarhia Română a transmis, după decizia CEDO din 22 mai, o reacţie cu privire la parteneriatul civil, după ce CEDO a decis că România a încălcat articolul 8 din Convenţie, respectiv dreptul la „respectarea vieţii private şi de familie”, în cazul cuplurilor de acelaşi sex. Potrivit Bisericii Ortodoxe Române, parteneriatul civil este „o reală subminare a asumării responsabilităţii integrale a celor doi soţi” şi legalizează concubinajul.

Pe 6 şi 7 octombrie 2018 a avut loc un referendum de modificare a Constituţiei României, demersul având la bază o iniţiativă cetăţenească demarată de Coaliţia pentru Familie, la sfârşitul anului 2015. Referendumul, susţinut şi de către BOR, nu atins pragul necesar validării.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Daca esti membru al “stangii” europene este foarte probabil ca te asteapta “excomunicarea” in cazul in care te pronunti explicit contra pacatelor contra firii. Din cauza asta, probabil, s-a temul si Dragnea sa sustiuna pe fata referendumul pentru familie. Probabil ca tot din cauza asta reprezentantii PSD se impart in grupuri din care unii sustin legi UE pro gay, altii se abtin, altii sunt contra. Gheoghiu Dej in “Cel mai iubit dintre pamanteni” spunea dupa vizita la Stalin din 1952, in urma careia nationalisii comunisti au infrant factiunea internationalista, ca “atunci cand esti in haita trebuie sa urli ca lupii”. Posibil ca afirmatia sa fi fost facuta in alt context.
    Pe de alta parte Basescu, desi a vandut si distrus tot ce a putut din Romania, s-a pronuntat la UE contra pacatelor contra firii din motive de fatarnicie electorala si pt ca ideologia popularilor i-a permis.
    TREBUIE CONSTIENTIZAT IN RANDUL ALEGATORILOR CA CINE VOTEAZA PSD, USR, voteaza pt PROMIVAREA IDEOLOGIILOR LGBT !! NU PT CA ACEI CANDIDATI SUSTIN SAU SUNT DE ACORD CU ASA CEVA, CI PT CA IDEOLOGIILE DE STANGA SI NEO-MARXISTE IMPUN MEMBRILOR ACEASTA ATITUDINE.

  2. @RomeoB: “” NU PT CA ACEI CANDIDATI SUSTIN SAU SUNT DE ACORD CU ASA CEVA, CI PT CA IDEOLOGIILE DE STANGA SI NEO-MARXISTE IMPUN MEMBRILOR ACEASTA ATITUDINE.”””
    Vā contraziceti singur! Daca cineva/ partidul iti impune o ideologie satanica (de ex.:lgbtq..xyz, si nu faci nimic contra de dragul de a avea bani si putere in umbrela avantajelor materiale, atunci tacerea este consimtire la planul FIAREI. Cine tace , este de acord cu rāul care se implementeaza.
    Iesirea din partidele respective este solutia. HRISTOS este solutia, nu bani, functiile si averile si fala lumii, cu protectia partidelor murdare si a masoneriei.
    Marcel Ciolacu e un mizerabil. Auzi, la el, cica masonul tigan de Buzāu are “prieteni” care si-o trag in partile dorsale , homosexuali , care sunt si promotorii pedofiliei. Unde are acesti “prieteni”?!! La satra tiganeasca din Buzau?!! Nuuuu. Îl distrug tiganii, care sunt normali si sunt o comunitate respectabila, crestina in mare parte. Dar cand tiganului de Buzau, Marcelicā, i se suie scroafa in copac , atunci creierul lui , sub ordine masonice, debiteaza numai prostii electorale si anticrestine. Sodoma si Gomora pe capul celor care sustin activ si prin tacere pe homosexuali si agenda satanica a noii ordini mondiale! Mânia lui DUMNEZEU asupra lor!
    Si Marcelicā Ciolacicā, pardon Ciolacu / sa isi dea DEMISIA ca face tara de râs. Daca vrea milioane in strada sa zguduie din temelii partidele politice si sa le taie capul la tradatorii de tara, REVOLUTIS, + CONFISCAREA AVERILOR CELOR DIN PARTIDELE POLITICE TRADATOARE DECTARA, atunci sa promoveze lgbtq…xyz!

    Agenda satanica homosexuala , distrugerea familiei si legalizarea pedofiliei (acestacurmatorul pas), NU VA MERGE NICIODATA IN ROMÂNIA!

    Remarcam si ca preotii tac.
    Cei care ajung euro-spago-parlamentari toti voteaza cu antihrist si impotriva lui HRISTOS, fie ei români , jidani cu nume românesti sau alte beizadele!

    DOAMNE AJUTĀ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button