X

Se interzice „mișcarea internațională LGBT” din cauza „extremismului”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministerul Justiției nu precizează dacă vizează mișcarea de apărare a drepturilor minorităților de gen și orientărilor sexuale în general, sau dacă vizează una sau mai multe organizații specifice, scrie Le Figaro

Ministerul rus al Justiției a indicat vineri, 17 noiembrie, că a cerut interzicerea „mișcării sociale internaționale LGBT ” pentru „extremism” și că o audiere în acest sens este programată pentru 30 noiembrie la Curtea Supremă a Rusiei. 

Scurtul comunicat de presă al ministerului nu precizează dacă se adresează în general mișcării de apărare a drepturilor identităților de gen și orientărilor sexuale ale minorităților sau dacă se adresează uneia sau mai multor organizații specifice.

Ministerul Justiției a depus o cerere administrativă la Curtea Supremă (…) pentru a clasifica mișcarea socială internațională LGBT drept extremistă și pentru a-i interzice activitățile pe teritoriul Federației Ruse”, a spus el.

Politica homofobă și transfobă

Rusia, care se prezintă ca un bastion moral împotriva decadenței Occidentului, crește măsurile conservatoare care vizează comunitățile LGBT+, pretinzând în special că îi apără pe copii împotriva comportamentelor considerate deviante. Pentru apărătorii drepturilor omului, Vladimir Putin și regimul său duc o politică homofobă și transfobă.

Guvernul rus uită din nou că comunitatea LGBT+ înseamnă oameni, cetățeni ai acestei țări ca oricare alții. Și acum nu vor doar să ne facă să disparem din spațiul public, ci să ne interzică ca grup social ”, a reacționat la AFP Dilia Gafourova, directorul fondului „Sphere”, o asociație pentru apărarea drepturilor LGBT+ din Rusia.

Aceasta este o măsură tipică a regimurilor represive și nedemocratice: persecutarea celor mai vulnerabili”, a continuat ea, promițând să „lupte” pentru drepturile LGBT+ în Rusia

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Când am cetit titlul,m-am speriat ca molohul ioropean ar fi putut sa-si canibalizeze progenitura.Apoi,cetind despre Tar, m- am mai liniștit oleacă.
    Iar se victimizează sodomitii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button