X

Cel puțin 500 de morți după un atac asupra unui spital din Gaza. Revoltă în țările musulmane

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Israelul a atacat spitalul al-Ahly din Fâșia Gaza, ucigând cel puțin 500 de persoane, a raportat Al Jazeera , citând Ministerul Sănătății din exclava palestiniană.

„Au fost sute de persoane bolnave și rănite în spital, precum și persoane strămutate forțat din casele lor”, se arată în comunicat. Hamas a numit incidentul drept „crimă de război”.

Partea israeliană a declarat că analizează informații despre un posibil atac aerian asupra spitalului. „Sunt o mulțime de lovituri aeriene, o mulțime de rachete eșuate și o mulțime de rapoarte false ale Hamas”, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene, Daniel Hagari (citat de The Times of Israel).

Pe Twitter, unde un utilizator compară sunetul unei rachete Hamas cu una din dotarea Israelului. VIDEO:

Agenția palestiniană de presă WAFA a raportat că președintele palestinian Mahmoud Abbas a declarat trei zile de doliu pentru atacul asupra al-Ahly.

Incidentul, condamnat deja de state arabe, dar şi de OMS, a intervenit în timp ce din Fâşia Gaza se trăgea o ploaie de rachete spre Israel. Armata israeliană investighează ce s-a întâmplat, dar reaminteşte că s-au mai întâmplat în trecut tiruri eşuate trase de Hamas.

Oficialii din Gaza au emis declaraţii contradictorii cu privire la numărul victimelor, variind între zeci şi 500 de morţi, iar imagini video de la faţa locului au arătat mai multe maşini în flăcări în apropierea spitalului.

Hamas a acuzat Israelul că este responsabil pentru aceste decese, declarând:

“Facem apel la comunitatea internaţională şi la ţările arabe şi islamice să îşi asume responsabilităţile şi să intervină imediat acum pentru a opri aroganţa ocupaţiei şi a armatei sale fasciste”. Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a declarat trei zile de doliu în urma acestui atac aerian mortal. “Ceea ce are loc este un genocid. Facem apel la comunitatea internaţională să intervină imediat pentru a opri acest masacru. Tăcerea nu mai este acceptabilă”, se arată într-o declaraţie emisă de Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei, ca răspuns la atac.

Potrivit Times of Israel, sute de persoane au ieşit în stradă în Cisiordania, teritoriul administrat de Abbas, pentru a protesta faţă de explozia de la spitalul din Gaza, unde administraţia este asigurată de Hamas.

La Ramallah, înregistrările video au arătat manifestanţi care scandau: “Poporul vrea căderea preşedintelui (Abbas)”. Protestatarii reproşează inacţiunea preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, în faţa războiului israelian din Gaza.

CONDAMNĂRI INTERNAŢIONALE

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a condamnat explozia mortală de la spitaluş din Fâşia Gaza şi a cerut protejarea imediată a civililor şi a serviciilor medicale din enclava palestiniană. “OMS condamnă cu fermitate atacul asupra spitalului Al Ahli Arab”, afirmă directorul general al agenţiei ONU pentru sănătate, Tedros Adhanom Ghebreyesus, pe platforma X.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan consideră presupusa lovitură de la spital drept “cel mai recent exemplu de lipsă a celor mai elementare valori umane”.

Şeful Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, a făcut apel la liderii occidentali să “oprească imediat această tragedie”, adăugând că “mecanismele arabe vor documenta aceste crime de război, iar criminalii nu vor scăpa nepedepsiţi”.

Egiptul a afirmat că Israelul este responsabil pentru lovirea Spitalului Baptist Ahli din oraşul Gaza, care ar fi ucis sute de civili palestinieni. Ministerul egiptean de Externe a condamnat ferm incidentul şi a spus că Egiptul consideră că acest “bombardament deliberat asupra civililor este o încălcare gravă a dreptului internaţional, umanitar şi a celor mai fundamentale valori ale umanităţii”. “Egiptul a cerut Israelului să înceteze imediat politicile sale de pedeapsă colectivă împotriva populaţiei din Fâşia Gaza”, adaugă declaraţia Ministerului egiptean de Externe.

Şeful Consiliul European, Charles Michel, a afirmat că ţintirea infrastructurii civile din Gaza încalcă dreptul internaţional.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Atunci cand rusii au atacat cu rachete un spital ucrainean in care se ascundeau banderistii criminali si pe langa banderistii omorati se mai intampla sa moara 1-2 civili, pt ca lovitura rusilor era chirurgicala, tot Occidentul satanizat urla in gura mare, prin toata mass-media lui de tot rahatul : “crime impotriva umanitatii, Putin criminal”! Acum insa, cand statul terorist-criminal Israel, la care Occidentul lacheu linge la greu, a facut Genocid in Gaza, totul culminand cu racheta trimisa in plin spital, nu-l mai acuza nimeni din Occident, punand totul pe seama “intamplarii nefericite”, ca deh, e tare greu sa scuipi acolo unde ai lins continuu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button