X

Marș pro-LGBT în Capitală, sâmbătă, 14 octombrie, de sărbătoarea Sf. Parascheva. Se cere legalizarea parteneriatelor civile

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sâmbătă, 14 octombrie, în București, este anunțat un marș de protest intitulat „Tradiția noastră este iubirea”, prin care se cere legalizarea parteneriatelor civile și recunoașterea cuplurile formate din persoane de același sex. 

Potrivit unui comunicat transmis de Asociația MozaiQ, marșul este organizat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund Romania, program finanțat de Islanda, Liechenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Organizatorii susțin că „România este una dintre ultimele șase țări din Uniunea Europeană care nu recunoaște cuplurile gay sub nicio formă” și că „România riscă amenzi de la CEDO dacă nu legalizează parteneriatele civile”.

România trebuie să demonstreze că aderă la principiile fundamentale ale Uniunii Europene, inclusiv drepturile LGBTI, se subliniază în comunicat.

Din comunicat nu lipsește îndemnul ca „România să nu fie parte a grupului de țări din Europa de est euro-sceptice, Ungaria, Polonia, Slovacia”.

Biserica Ortodoxă prăznuiește în 14 octombrie sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași.

Context:

Luni, 25 septembrie 2023, CEDO a respins cererea de retrimitere a statului român cu privire la hotărârea din 23 mai din primă instanță, care obligă România să recunoască prin lege și să protejeze drepturile cuplurilor formate din persoane de același sex care vor să devină oficial o familie.

Totodată, Guvernul Ciolacu a aprobat, miercuri, 20 septembrie, un proiect de lege privind regimul străinilor în România, prin care sunt introduse anumite prevederi legale referitoare la căsătoriile dintre persoanele de același sex.

Iată ce prevede articolul respectiv:

La articolul 46, după alineatul (171) se introduc două noi alineate, alin. (172) și (173), cu următorul cuprins:

(172) Solicitarea de viză depusă de persoanele prevăzute la alin.(16) lit.g) va fi însoțită de certificatul de căsătorie eliberat în statul membru al Uniunii Europene unde s-a încheiat căsătoria.

(173) Certificatul de căsătorie prevăzut la alin.(172 ) are putere doveditoare în țară fără a fi necesară transcrierea în registrele de stare civilă române, doar în scopul acordării dreptului de ședere pe teritoriul statului român, în condițiile stipulate de dreptul Uniunii Europene, soților, cetățeni ai statelor terțe, din căsătoriile dintre persoane de același sex, încheiate sau contractate într-un stat membru al Uniunii Europene.”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

    1. “-Dacă Mă aleg pe Mine sunt ai Mei!
      – Dacă te aleg pe tine, sunt ai tăi!
      – Dacă îi obligi să te aleagă pe tine, tot ai Mei sunt! A zis Domnul Dumnezeu către satan…
      Fiți liniștiți și stați în case, nu răspundeți la provocări sa ieșiți în stradă și pomeniți toți vrăjmașii neamului nostru la Psaltire!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button