X

Guvernul Ciolacu recunoaște certificatul de căsătorie dintre persoane de același sex încheiat într-un stat UE

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Certificatul de căsătorie dintre persoane de același sex încheiat într-un stat al Uniunii Europene va fi recunoscut în România fără a mai fi necesară transcrierea în registrele de stare civilă române, prevede un proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de azi a Guvernului. 

Este vorba despre proiectul de lege pentru completarea ordonanţei de urgenţă privind regimul străinilor în România și poate fi accesat AICI.

Ministerul Afacerilor Interne a precizat că inițiativa nu reglementează recunoaşterea căsătoriilor ori a convenţiilor civile între persoane de acelaşi sex pe teritoriul ţării noastre.

Măsura vine la cinci ani după ce Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că România trebuie să recunoască libertatea de ședere pe teritoriul său a membrilor de familie, care includ și soții de același sex. Această obligație nu înseamnă că statul respectiv trebuie să și legalizeze căsătoriile între persoanele de același sex.

Pe 11 iulie, Ministerul de Interne preciza, într-un comunicat de presă, că „implementarea acestor prevederi este o condiţie obligatorie pentru România, ca urmare a hotărârii Curţii de Justiţie a Uniunii Europene din data de 5 iunie 2018, iar nerespectarea ei face posibilă declanşarea unei proceduri de infringement care se poate finaliza cu condamnarea României de către instanţa de contencios european”.

Reprezentanţii MAI au mai transmis atunci că „o eventuală condamnare are implicaţii financiare semnificative pentru statul român”.

În prezent, sancţiunile pecuniare care pot fi propuse în cazul României, în proceduri de infringement, sunt penalităţi între 1.830 şi 109.800 euro pe fiecare zi de întârziere, precum şi o sumă forfetară minimă de 1.708.000 euro.

Ministerul Afacerilor Interne mai spunea că potrivit „prevederilor actului normativ, persoanele care nu au cetăţenia română, căsătorite pe teritoriul altui stat al Uniunii Europene cu un cetăţean român de acelaşi sex, pot solicita, dacă este cazul, viză pentru intrarea în România, respectiv drept de şedere pe teritoriul ţării noastre, în condiţiile legii, având ca motiv continuarea vieţii de familie alături de cetăţeanul român”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Dacă Guvernul Ciolacu recunoaște căsătoriile dintre persoane de același sex în numele românilor, nu e bine. România este o țară majoritar ortodoxă. Homosexualitatea este un păcat incompatibil cu Ortodoxia. Așa trebuia să spună Guvernul unei țări ortodoxe.

  2. La prea multe suntem obligati si de prea putine beneficiem cu adevarat prin aderarea la aceasta ue-nato-occident colectiv! Roexit!

  3. Razboiul impotriva rasei albe-prin ecstensie,impotriva tarilor crestine…Asaltul principal se concentreaza asupra a ceea ce a mai ramas din Fortareata Europa…Vad ca o zona mai putin lovita de cancerul legehbetisto-avortiv America de Sud,partial insa si acolo.

  4. VINOVATII SUNT PRINTRE NOI. IN PRIMUL RAND CEI DIN PARLAMENT, APOI CEI DIN M A I, DIN MASSMEDIA, POATE CEI MAI MARI VINOVATI. TREBUIE DUSA O LUPTA IMPOTRIVA MASSMEDIA, ELE SUNT CELE CARE AU OBISNUIT OAMENII CU DESFRAUL, CU ACCEPTAREA COMPORTARII FRIVOLE, CU UN TIP DE GANDIRE USURATICA SI PERMISIVA. NOI, COPIII NOSTRI NEPOTII NOSTRI, SUNTEM IN CONFLICT CU DUMNEZEU, CU IISUS HRISTOS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button