X

‘Ne bagă hoitu-n casă’: Predoiu pregătește recunoașterea căsătoriilor gay din punct de vedere al dreptului la reședință: proiectul a fost pus în mișcare în Guvern

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică un proiect de lege care prevede că se va acorda dreptul de liberă circulaţie şi şedere soţilor de acelaşi sex, în spiritul unor decizii ale CJUE și CCR. 

Românul Adrian Coman și americanul Robert Clabourn Hamilton s-au căsătorit în Bruxelles iar în 2013 au dorit să se stabilească în România. Au dat statul în judecată după ce autoritățile române au refuzat să-i acorde soțului american dreptul la reședință în România pe motiv că Codul Civil român nu recunoaște căsătoriile între persoane de același sex.

În 2018, CJUE a decis (pe larg aici) că cei doi soți au dreptate și că România, ca de altfel orice stat membru UE, nu poate împiedica libertatea de şedere a unui cetăţean al UE prin refuzul de a acorda soţului său de acelaşi sex, cetăţean al unei ţări non-UE, un drept de şedere derivat pe teritoriul lor.

Deşi statele membre sunt libere să autorizeze sau să nu autorizeze căsătoria homosexuală, ele trebuie să acorde drept de ședere pe teritoriul lor a soților de același sex, a statuat CJUE.

Instanța europeană afirmă că obligaţia unui stat membru de a recunoaşte o căsătorie homosexuală încheiată într-un alt stat membru UE se referă exclusiv la acordarea unui drept de şedere și nu aduce atingere instituţiei căsătoriei în respectivul stat şi nu impune acestui stat membru UE să prevadă, în dreptul său naţional, instituţia căsătoriei homosexuale.

Ulterior deciziei CJUE, și Curtea Constituțională a României s-a pronunțat în același sens. Statul român nu a pus în aplicare aceste decizii, astfel că soții Coman și Hamilton au apelat la CEDO.

Ce prevede proiectul MAI

Proiectul lansat de MAI în dezbatere publică elimină din OUG nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România „condiționarea acordării dreptului de ședere pentru membrul de familie al unui cetățean român căsătorit în alt stat membru al Uniunii Europene, de transcrierea în registrul național de stare civilă a certificatului de căsătorie între persoane de același sex”, potrivit expunerii de motive care invocă, de altfel, deciziile CJUE și CCR.

„Modificarea propusă are în vedere doar înlăturarea cerinței transcrierii certificatului de căsătorie, exclusiv în scopul exercitării drepturilor ce privesc libera circulație a persoanelor în cadrul Uniunii Europene”, spune Ministerului Afacerilor Interne.

„Înlăturarea, pentru un scop determinat, a cerinței transcrierii nu reprezintă o recunoaștere pe teritoriul României a efectelor căsătoriilor încheiate între persoane de același sex, statele membre ale Uniunii Europene având vocația de a decide, în mod suveran, dacă permit sau nu încheierea unor astfel de căsătorii pe teritoriul lor sau dacă recunosc, pe propriul teritoriu, efectele unor astfel de căsătorii încheiate în alte state membre”, se mai arată în motivare.

Consultă proiectul de act normativ și expunerea de motive.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Fiecare este liber să iubească ce vrea el, om, pasăre, sau vită cu condiția să nu aducă atingere bunelor moravuri . Nu cred că biserica creștină a disparut cu desavirsire din această țară , chiar daca e infestata de francmasonerie în prezent, cred că mai există în ea oameni cu rușine și respect pentru normele de viață în societate, și nu cred că românii doresc să aibă sub ochii lor și ai copiilor lor comportamente antinaturale. Nu am încă știința de vreun animal care să se imperecheze cu un altul de același sex și s- o mai facă și la adăpostul legii omenești .

  2. „Decizia Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) cu privire la faptul că România ar fi încălcat articolul 8 din Convenţie nu obligă România nici să își schimbe legislația, nici să accepte în vreo formă ”căsătoriile” între persoane de același sex. Aceasta este doar dezinformarea promovată de asociațiile gay care au atacat România la CEDO exact în acest scop: pentru a face presiuni asupra Parlamentului României să adopte o legislație care să instituie ”căsătoriile” între persoane de același sex”.
    porcii astia din guvern si mai ales tradatorul de predoiu merita scosi cu ciomegele de acolo pentru ca incalca cu buna stiinta si cu nesimtire totala vointa de normalitate a poporului roman.
    a fi tolerant nu inseamna sa accepti niste anomalii ale unor prostituati.
    de ce animalele nu fac ce fac acesti lgbt-isti?
    au ajuns la cea mai mare degradare sufleteasca si trupeasca cu voia lor si nu doresc sa se intoarca la Dumnezeu.

  3. Dumnezeu nu Se lasă batjocorit. Este poruncă divină să nu ne lăsăm ademeniți de păcatul desfrânării. Iar homosexualitatea este păcatul pentru care Dumnezeu a pierdut cetățile Sodoma și Gomora. Nu cumva să credem că noi suntem mai cu moț și pe noi nu ne poate pierde Dumnezeu cu foc. Dacă, prin astfel de legi, cerșim foc de la Dumnezeu, de foc vom avea parte! Dușmanii lui Hristos caută să ne vadă cât mai păcătoși și mai lipsiți de ajutorul lui Dumnezeu, însă creștinii ortodocși trebuie să lupte pentru normalitate. Indiferent de modă, păcatul e păcat! Acum se vede clar cine este cu Dumnezeu și cine este cu Antihrist. Antihristul își pregătește oastea și își racolează supușii. Să avem grijă de copii! După să ne lumineze și pe noi și pe legiuitorii noștri, cărora le amintim că există Iad pentru cei care calcă poruncile lui Dumnezeu. Iar Hristos a spus foarte clar: ,,Vai de cei prin care vine sminteala!” Să ia aminte cei care sucesc mințile tinerilor noștri! Nimic nu va rămâne nepedepsit!

  4. Predoiu NU ma reprezinta si nu hotaraste pentru mine! Personal ma delimitez de smintiti! Il urmez pe Isus Hristos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button