X

Se închid bisericile românești din Cernăuți, conform șefului Consiliului Regional

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele Consiliului regional Cernăuți, Oleksii Boiko, comentând ședința liderilor fracțiunilor din organul reprezentativ al regiunii, unde au fost discutate problemele legate de terenurile și proprietățile bisericești, a declarat că pe teritoriul regiunii nu vor mai activa biserici ce aparțin Patriarhiei de la Moscova, conform BucPress din Cernăuți. 

De remarcat că în luna mai 2022 Biserica Ortodoxă Ucraineană păstorită de mitropolitul Onufrie și-a anunțat oficial independența față de Patriarhia Moscovei. Sinodul BOU a condamnat agresiunea militară rusă, exprimându-și dezacordul cu poziția Patriarhului Kiril al Moscovei cu privire la războiul din Ucraina. În pofida acestui fapt, Ucraina continuă să considere această structură ca fiind subordonată Patriarhiei de la Moscova.

Majoritatea bisericilor ortodoxe în care serviciul divin este oficiat în limba română aparțin acestei structuri bisericești, deoarece le-a permis până acum etnicilor români să fie folosită limba maternă în lăcașele de cult, mai spune site-ul românilor din Cernăuți. Una din solutii ar fi ca Biserica Ortodoxa Română sa preia bisericile românești din Ucraina.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Bai șefule Consiliului Regional tu ești închis rău la minte. Tu dacă nu intri în biserică tu crezi ca Hristos stă afară în că Lui. Vezi de alte treburi care sunt de făcu pana mai ai timp sa ai probleme cu Hristos. În

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button