X

Vinovații (2a): IERARHII și PREOȚII

de Saccsiv
Foto: adevarul. ro

Continui serialul inceput cu: Vinovații (1): POPORUL

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dar e 2a, caci va urma si un 2b. Pentru ca sunt multe de spus…

Incepem cu Comunicatul Patriarhiei postat la Un succes nedeplin ne cheamă la mai multă speranţă şi lucrare pe Basilica:

În urma invalidării referendumului din 6-7 octombrie 2018 pentru redefinirea căsătoriei, Patriarhia Română îndeamnă la unitate spirituală şi la apărarea în continuare a familiei binecuvântate de Dumnezeu.

Cu prilejul referendumului, Biserica Ortodoxă Română a împlinit misiunea ei civică şi morală în spațiul public, unde a afirmat şi apărat identitatea şi valoarea familiei ca instituţie umană creată şi binecuvântată de Dumnezeu. În acest sens, mulţumim celor aproape patru milioane de cetăţeni români care au răspuns pozitiv prin participarea lor la vot.

Atitudinea pe care românii şi-au asumat-o, prin participare la vot sau prin neprezentare la vot, trebuie respectată şi analizată, iar democraţia bazată pe libertatea civică trebuie cultivată mai intens prin informare corectă şi permanentă privind tema dezbătută public.

Deşi referendumul recent nu a fost validat, totuşi acesta ne-a oferit posibilitatea de a cunoaşte gradul de secularizare al societăţii româneşti de astăzi, precum şi principalele poziţionări din societate privind afirmarea şi apărarea valorilor morale bazate pe credinţa în Dumnezeu şi istoria bimilenară a poporului român.

În acest context social, Biserica Ortodoxă Română are datoria de a susţine şi promova în continuare familia binecuvântată de Dumnezeu şi valorile credinţei creştine.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Limbaj de lemn. Mort. Sublinierile imi apartin.

Vasile Banescu, plimbatorul de vorbe al Patriarhiei, a fost insa oleaca mai vioi, conform Flux24:

”Biserica română a primit cu mâhnire rezultatul referendumului. Nu este, însă, o înfrângere a Bisericii”. Afirmațiile îi aparțin purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române. Într-un interviu acorat RFI, Vasile Bănescu declară că tema referendumului nu a fost suficient dezbătută în societate. În plus, el reclamă ”dezinfomările din mediul online și politizarea evenimentului”.

Cele mai importante afirmații făcute de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, în interviul acordat RFI:

– Sunt mai multe cauze pentru neîntrunirea cvorumului: politizarea evenimentului, asocierea referendumului cu Liviu Dragnea, neclaritatea întrebării puse în cadrul referendumului;

– Nu este înfrângerea Bisericii, este a celor care s-au lăsat captivi indiferenței personale, ignorării mizei acestui referendum și manipulărilor în special din mediul online;

A fost o onoare să susținem o temă civică de o asemenea amploare;

Cred că nu se va ajunge în societatea românească la adopția de copii de către cuplurile homosexuale. Este o tema excesiv fluturată de unii.

Si aceste sublinieri imi apartin.

Fratilor, in 2007 Marele Duhovnic Arsenie Papacioc spunea asa:

Transcript:

Reporter:

Viitorul Patriarh cu ce se va confrunta?

Parintele Arsenie Papacioc:

Sa fie dupa randuiala Bisericii, sa indemne oamenii. Sa bata clopotele! Sa fie prezenta Biserica! O nebunie Sfanta, o prezenta continua, nu: “hai sa te las, lasa-ma si tu…”. Pentru ca este o mare raspundere! Se lupta sa ajunga toti pe tronuri, dar Ierarhia in Biserica Crestina nu este imparatul, nici Patriarhul, e smerenia! Cine-i mai smerit e mai fericit. Si aici chiar nu ne mai jucam! Si va rog sa ma credeti ca eu peste 6 ani implinesc 100 de ani. Si am vazut ca aici trebuie sa bat. In a ma smeri cu orice chip.

Sa fii liber, sa nu fii fortat, dependent de un interes al cuiva, care prin tine, prostule, isi indeplineste scopurile. Pentru ca si alegerea de Patriarh nu este orice alegere. Nu-i alegere de prim-ministru care sa se scalda in explicatii si motivatii. E vorba de viata mantuitoare a unui popor! E vorba de Ortodoxie! E vorba de a implini ceea ce Dumnezeu a dorit cu aceasta sfanta si mare creatie a Lui: Omul!

El ne iubeste nespus de mult, dar ne-a facut liberi. O creatie de anvergura acesteia, nu era perfecta daca nu era libera. Era o roata dintata manata de o alta roata dintata. Nu era o creatie creatoare, ci era la dispozitia stapanului, unui ax care invarte rotile.

Prezent in orice manifestare anti-bisericeasca, anti-crestina. Daca Sodoma si GomoraPentru nici un pacat nu a ars Dumnezeu o cetate ca pentru pacatul asta al homosexualismului. Dar biserica n-a avut o pozitie oficiala in problema asta. Patriarhule de maine, asta te asteapta, si e destul!

Interviul a avut loc inainte de alegerea Patriarhului. Si a vorbit astfel deoarece se stia si cine va fi “ales”, caci ne spuse din timp masonul Florin Frunzaverde:

Următorul Patriarh va fi Daniel, Mitropolitul Moldovei

Iar după ce a fost ales, stângistul Razvan Theodorescu își manifesta bucuria numindu-l pe noul Patriarh „un bun manager”. Se bucura pentru ca nu dorea un Patriarh dupa cum isi dorea Marele Duhovnic. Si s-a dovedit in timp ca Daniel este exact pe placul masoneriei si a stangii sataniste. Treaba pentru care a și fost, de fapt, instruit de mic:

CINE și ÎN CE SCOP i-a pregătit încă de mici pe actualii IERARHI să devină Ierarhi? Aproape toți au trecut foarte scurtă vreme prin MONAHISM, strict cât să figureze că sunt monahi, căci altfel nu puteau fi Ierarhi, dar au foarte multe studii unde trebuie …

Si astfel, dupa cum avertiza Parintele Arsenie Papacioc, n-a fost liber, a fost fortat, dependent de interesele unora, care prin el, prostul, si-au indeplinit scopurile. Iar efectele “bunului sau manageriat” s-au vazut din plin dupa 11 ani, la acest Referendum.

Cat despre smerenie, un astfel de personaj, evident, n-are absolut nici o treaba cu aceasta.

Prezenta Bisericii? Spre zero. Acte de caritate si ridicari de biserici au fost, doar ca nu la acestea se referea Marele Duhovnic. Prin pastorale si predici cu limbaj de lemn, nu inveti poporul:

Comentariul zilei (27.03.2011): De ce nu se mai predica precum in vechime?

N-au invatat poporul, iar acum vin si ne zic ca Referendumul le-a “oferit posibilitatea de a cunoaşte gradul de secularizare al societăţii româneşti de astăzi”.

Si nu doar ca n-au invatat poporul, dar si alte grozavii mai mari au facut. Sa ne amintim ca la cererea Episcopului homosexual de Husi, Patriarhia a interzis citirea Moliftelor Sfantului Vasile cel Mare pe 1 ianuarie:

PATRIARHUL SATANIC interzice citirea in biserici a Molitfelor Sfantului Vasile cel Mare la inceput de an …

De ce era esentiala in Romania citirea in biserici a Molitfelor Sfantului Vasile cel Mare la inceput de an, ne explica foarte limpede Parintele Mihai Valica:

Prof. Pr. MIHAI VALICA motiveaza indemnul sau la citirea MOLIFTELOR SFANTULUI VASILE CEL MARE in ziua de 1 ianuarie

Ba mai mult, acelasi Parinte adauga:

Moliftele ar trebui completate si nu limitate, cu noi formule actualizate la problemele noi, cum ar fi: sa scoata demonii din politica, din masonerie, miscari oculte, de prin unele banci jefuitoare, precum si din alte ideologii dracesti actuale, din secte sau din bisericile ecumeniste, din unii teologi inchipuiti si apostati, din guverne si administratii centrale si locale, care jefuiesc prin taxe si impozite aberante pe om, pe care il umilesc si-l subjuga in numele unei false simulari a binelui comun.

Cititi va rog mai multe la: Cautati bisericile unde pe 1 ianuarie se vor citi MOLIFTELE SFANTULUI VASILE CEL MARE

Referitor la chestiunea homosexualitatii, Parintele Arsenie Papacioc spunea limpede: “Dar biserica n-a avut o pozitie oficiala in problema asta. Patriarhule de maine, asta te asteapta, si e destul!”. Sa vedem insa ce-a facut Daniel si cu Ierarhii:

Cititorii mai vechi ai blogului saccsiv isi amintesc desigur de actiunea din 2011:

APEL CATRE FRATI: Sa-i determinam pe ierarhi si pe preoti sa strige raspicat: HOMOSEXUALITATEA E UN PACAT STRIGATOR LA CER!

Cand multi le-au scris Ierarhilor:

ADRESE IERARHI. Scrieti-le. Sa-i determinam sa strige raspicat: HOMOSEXUALITATEA E UN PACAT STRIGATOR LA CER!

Care Ierarhi au ramas de lemn, unul singur obosindu-se sa raspunda:

Ce a raspuns Episcopia Slatinei: Nu e necesara o pozitie oficiala a bisericii, caci scrie in Biblie despre homosexualitate. Sa ne rugam si … atat

Evident, nu doar ca nu le-au raspuns cititorilor, dar nici nimic n-au facut, deoarece ordinul de zi pe unitate la acea vreme era:

Pare ca exista un duh viclean care ne imbie sa nu facem mai nimic ci numai sa ne rugam. Sa acceptam orice, sa ne supunem, sa nu criticam …

Si au tot tăcut pana de curând. Iar acum ne servesc fraze precum: “Cu prilejul referendumului, Biserica Ortodoxă Română a împlinit misiunea ei civică şi morală în spațiul public” sau “A fost o onoare să susținem o temă civică de o asemenea amploare”.

Adica, daca nu era Referendumul, taceau in continuare. Sau vorbeau oleaca si din cand in cand, de preferat cat mai moale. Cand ei, de fapt, trebuiau sa fie motorul.

Deci pe cine pacalesc ei? Cred ei ca prin doua pastorale si trei predici spuse pe ultima suta de metri si-au indeplinit misiunea? Iar cand au vorbit, in general au evitat tocmai subiectele esentiale: pacatul homosexualitatii, pedepsirea Sodomei si Gomorei, Judecata Particulara, iadul, dracii si Judecata de Obște. Pentru ca ei cand vorbesc de misiune se refera doar la chestiuni civice si morale, nu la viata mântuitoare a unui popor.

In încheiere, o scurta referire la zicerea lui Vasile Bănescu: “Cred că nu se va ajunge în societatea românească la adopția de copii de către cuplurile homosexuale. Este o tema excesiv fluturată de unii.”

Omul asta doarme pe el sau mai degrabă este cu multa treaba. Cu foarte multa treaba…

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

21 comentarii

  1. Rectificare: …masonul SORIN Frunzaverde.
    Cel care a “profetit” si ca Laurentiu Streza va fi mitropolit la Sibiu.

  2. Iar Banescu ar trebui sa intre macar pe wikipedia sa vada ca deja adoptiile de copii de catre sodomiti sunt aprobate si in tarile care au doar parteneriat civil, nu mai vorbim de cele in care s-au legiferat casatoriile homosexuale. O Europa sodomizata si spurcatoare de copii in proportie de peste 60%. Am intrat in troaca UE, nu prea mai ai cum sa eviti mocirla si sa ramai om, nepatat, linistit si… normal. Odata cu esecul acestui referendum vor fi presiuni imense si numai Dumnezeu mai poate opri tavalugul satanei peste Romania !

  3. Da,foarte adevărat;dar câți dintre preoți înțeleg chestiile astea?de ce oare nu înțeleg aceste lucruri?probabil cei mai mulți din ei nici nu cred în existența lui Dumnezeu;iar dintre cei ce cred,puțini sunt și cei ce conștientizează;pentru că una este să crezi,alta să conștientizezi;conștientizarea înseamnă să lupți,să te implici;ferice de preoții nepomenitori ce au luat atitudine împotriva trădătorilor de la Creta;să le de a putere Tatăl Ceresc să rămână pe aceeași linie,linia Adevărului!

    1. nu mai acuzati clerul,facand asta inseamna ca voi la randul vostru sunteti apostati.daca ati fi mers la biserica,ati fi stiut ca toti preotii au rugat enoriasii sa mearga la vot,au explicat tuturor ce se va intampla daca nu se merge la vot,s-au organizat activitati de voluntariat in care s-au distribuit pliante cu indemnul de a merge si vota familia traditionala…asta este adevarata societate romaneasca…oare cati intre 18-40 ani au mers sa voteze familia traditionala?…nu preotii sunt de vina,ci parintii care au educat aceasta generatie atee si satanista…

  4. https://m.dcnews.ro/referendum-esuat-cristoiu-biserica-ar-putea-pierde-finantarile_617059.html

    https://www.dcnews.ro/pro-familie-un-nou-partid-anuntat-dupa-referendum_617076.html

    rares bogdan deja e isterizat

    https://www.dcnews.ro/pro-familie-un-nou-partid-anuntat-dupa-referendum_617076.html

    desigur, sunt multe iluzii in legatura cu formarea vreunui partid. Dar el are o problema morala, sa zicem. Nu reiese clar daca asta a fost deja programat cu mult inainte, de vreme ce iata referendumul a esuat. Dar exista o psibilitate ca el sa fi fost oricum programat, indiferent de rezultate, doar ca esecul le-a luat din “aureola” cu care se cuvenea sa explodeze.

    strict tehnic acum, un procent de 20% la un referendum nu este un procent real, de vreme ce se raporteaza lammasa totala de alegatori cu drept de vot, chiar si la diaspora. Pe cand la alegeri normale totul se raporteaza la numarul ce oameni care a venit la vot, iar absenteismul e masiv. 3 mil jumate de oameni este imens, el bate spre 30% si cu distribuirea finala care se face.

  5. Preotii au vorbit catre cei care vin la biserica. Restul au fost spalti pe creier de televiziuni. Care a fost mesajul preotilor catre populatia care nu vine deloc la biserica? La cate televiziuni au fost? Cum s-au facut auziti de acestia? S-a mers prin case, sa se explice direct oamenilor? Acolo era lupta de dus, dar … Am auzit spunand un preot, inainte de Referendum, cu trufie ca “au fost indemnati sa mearga prin case, dar nu este nevoie pentru ca romanii voteaza de la sine”.
    Concluzia este ca au trect 30 de ani in care am avut timp si libertate sa evanghelizam poporul roman si nu stiu daca putem spune ca am facut tot ce ne-a stat in putere sa o facem, noi pe noi si unii pe altii.
    Pana una alta trebuie sa ne luam pe noi insine in brate si sa ne punem in fata lui Dumnezeu sa ne invieze dupa aceasta incercare dureroasa.

  6. Având în vedere importanta votului pentru crestinism, fiecare preot trebuia sa se asigure că enoriașii lor au inteles corect ce voteaza și de ce trebuie sa voteze. Problema Referendumului a fost tratată în multe cazuri cu o superficialitate îngrijorătoare. Acolo unde preoții au înțeles să facă și misiune, s-a observat.
    ,,Preoți! Cu crucea-n frunte! Căci oastea e creștină!”
    Sper ca preoții care au tratat cu superficialitate acest referendum nu se pregătesc sa-i cunune religios pe homosexuali!

  7. &Apa trece,pietrele rămân ba chiar așa se va întâmpla;pe ce mă bazez când fac astfel de afirmații?pe un singur lucru demonstrat chiar de așa zișii preoți,mulți din ei niște impostori și anume:pomenirea trădătorilor de la Sinodul din Creta,acesta fiind primul pas spre diversitate; binecuvântați să fie preoții ce au luat atitudine,ce și au pus încrederea și speranța în Tatăl Ceresc;cinste lor,cinste nepomenitorilor!

    1. P.M,

      Cu crucea lui Baphomet pe biserica și cu homosexuali cununați religios -aceasta este deja închinare adusa lui Antihrist, nu lui Dumnezeu! Vor fi nevoiți sa aleagă. Ori cu Dumnezeu, ori cu Antihrist! Cu amândoi nu se poate sa fie!

  8. Slabul procent de participare indica o populatie ortodoxa de doar 10-15%.
    Desigur ca finantistii vor prezenta cifre in construirea bugetului 2019 prin care se va cere reducerea clerului la acest procent mediu de 12,5 si desigur reduceri de cheltuieli cu investitiile.
    Sa ne reamintim vocile care spuneau ca Romania e un santier de biserici .
    Castigatorii referendumului vor pune intrebari dure capilor bisericii iar guvernantii isi vor dovedi slabiciunea acordand favoruri sodomistilor.
    Lupta a a inceput sa fie pierduta din Creta.

  9. πApa trece,pietrele rămân prin ceea ce îmi scrieți concluzionez că în concepția dvs.pomenirea trădătorilor de la acel mincinos de Sinod
    nu este important,este doar relativ;bun,dacă dumneata crezi că în acel punct nu s a dat startul diversității,dacă acela nu a fost începutul unor lucrări mult mai scârboase,te rog să mă ierți și în același timp sa vii cu argumente;și o întrebare:ce vă face să credeți că,odată ce au făcut primul pas nu îl vor face și pe cel privind cununarea curlangiilor?argumente vă rog!

  10. Se vrea prietenie cu lumea, cu puterea lumească. Se vrea ajutor lumesc imediat, și nu ajutorul lui Dumnezeu care vine doar atunci când Dumnezeu hotărăște, pentru că planurile lui Dumnezeu sunt uneori diferite de cele ale oamenilor. Există un mare club lumesc pan-statal, pan-politic, pan-ideologic, pan-religios, în care intră numai cei care execută întocmai și la timp ceea ce li se cere, dar de către oamenii și nu de către Dumnezeu.

  11. Bartolomeu Anania – Memorii
    “La 6 iunie, în ajunul alegerii, primeam douã telefoane: unul de la
    Gelu Voican Voiculescu, care mã informa cã Teoctist e de partea lui
    Nestor, ºi un altul de la Teoctist, care mã sfãtuia sã fac „lobby” pentru
    Daniel de la om la om, iar pentru aceasta mi-a recomandat sã cer
    sprijinul celui mai influent membru al Adunãrii Eparhiale ieºene, profesorul
    Ion Solcanu…
    În aceeaºi zi, seara, mã aflam în holul hotelului Bucureºti, unde erau
    gãzduiþi toþi membrii Colegiului Electoral Bisericesc. Era ora când
    aceºtia trebuiau sã coboare la cinã când l-am întâlnit pe colegul meu
    de Grup, preotul Crâºmaru, de la care am aflat cã-l cunoºtea pe Solcanu
    ºi pe care l-am rugat sã mã prezinte, ceea ce a ºi fãcut de îndatã ce acesta
    a apãrut din uºa liftului. I-am spus cine sunt ºi ce doresc, el m’a ascultat
    cu amabilitate ºi mi-a strâns mâna fãrã sã-mi fãgãduiascã nimic.
    Pe toatã durata cinei am mers din masã’n masã ºi am fãcut „lobby”
    pentru Daniel Ciobotea, convins fiind cã astfel îmi slujeam Biserica.
    În ziua urmãtoare, 7 iunie, am rãmas în casã, dar îl rugasem pe
    preotul Soare, urmaºul meu la direcþia Institutului Biblic, sã mã þinã
    la curent cu ceea ce se petrece acolo. La ora 11.40 m’a anunþat telefonic
    cã Daniel fusese ales mitropolit al Moldovei cu 56 de voturi, în timp ce
    Nestor obþinuse 33. Curând dupã aceea au curs telefoanele cu… felicitãri.
    A doua zi m’am încruciºat pe Dealul Mitropoliei cu episcopul-vicar
    Roman Ialomiþeanul, care mi s’a uitat drept în ochi ºi mi-a spus doar
    atât:
    – Ascultã de la mine: omul acesta va fi o mare nenorocire pentru
    Biserica noastrã!
    Simþeam cã mã nãrui. Roman era un cãlugãr cu viaþã sfântã.”

    1. Îmi pare rău că o spun, dar se pare că Teoctist i-a păcălit și pe Bartolomeu Anania și pe pr. Cleopa. Asta este.

  12. Avem BISERICA MODERNA asa cum a cerut “SOCIETATEA CIVILA”. PREOTII sunt MANAGERI DE BISERICA, poseda TITLURI STIINTIFICE, nu mai stiu sa vorbeasca decat in limbajul de lemn, au TARGETURI, COLABORARE CU PSIHOLOGIA SI PSIHIATRIA, PRIETENIE CU DUSMANII LUI HRISTOS….HAR ZERO BARAT !!!
    Mereu ma rog sa ne dea Domnul partriarh si episcopi cu sange romanesc, iute la manie pt apararea turmei, care se arunca la gatul dusmanului cu bucurie si credinta de fier in ajutorul lui Hristos. Cu diavolul nu tine cu iubirismul si diplomatia. Hristos uraste diplomatia, ii ajuta pe cei curajosi, acelora le da har.

  13. „Dar e 2a, caci va urma si un 2b. Pentru ca sunt multe de spus…”
    S-a făcut și articolul cu „Vinovații (2b)”? Nu îl pot găsi pe portal…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button