X

Guvernul ceh susține legalizarea căsătoriilor homosexuale

de null
Fox News

Guvernul ceh şi-a dat vineri acordul pentru un proiect de lege care, dacă va fi adoptat, va face ca Cehia să fie prima ţară est-europeană care legalizează căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, informează agenţia Reuters, potrivit agerpres. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Proiectul a fost promovat de un grup de 46 de parlamentari, în faţa cărora un alt grup format din 37 de parlamentari a propus un proiect opus, care cere ca definiţia căsătoriei formate exclusiv dintr-un bărbat şi o femeie să fie introdusă în Constituţie.

Însă proiectul de lege privind legalizarea căsătoriilor homosexuale necesită pentru adoptare doar majoritatea simplă din rândul celor 200 de parlamentari, în timp ce pentru revizuirea Constituţiei este nevoie de o majoritate de 120 de voturi.

Majoritatea statelor vest-europene permit prin lege căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, dar cele est-europene respectă în continuare valorile familiei tradiţionale.

Spre deosebire de ţări precum Polonia sau Slovacia, Cehia este descrisă de agenţia Reuters drept una dintre cele mai laice ţări europene şi una unde vocea grupurilor religioase este relativ slabă.

Deşi premierul Andrej Babis a spus că este de acord cu respectivul proiect de lege de legalizare a căsătoriilor homosexuale, încă nu este clar când ar putea ajunge acesta în parlament, mai ales că, pe lângă iniţiativa rivală a celuilalt grup de parlamentari, guvernul de la Praga încă nu este susţinut de o majoritate în legislativ.

Partidul lui Babis, formaţiunea centristă ANO, a câştigat alegerile legislative, dar după ce a eşuat în obţinerea sprijinului pentru un guvern minoritar încearcă acum constituirea unui nou cabinet cu ajutorul social-democraţilor, care însă ar avea nevoie şi de susţinerea Partidului Comunist.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button