X

Nivelul normal al TESTOSTERONULUI este redefinit in SUA

de null
Foto; https://0f14676b303fd91881eb-98dd17e178263eba3c55ca6434a72b9d.ssl.cf5.rackcdn.com/img/longform_content_images/testosterone_800x500.jpg

Un nou prag de referință a fost stabilit pentru a ajuta limitarea diagnosticării greșite și tratamentelor inutile.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un studiu vast făcut pe un eșantion de peste 9000 de bărbați a stabilit intervale de referință armonizate pentru testosteronul total la bărbați care, aplicat procedeelor de testare calibrate corespunzător, vor ajuta medicii pentru diagnosticarea corectă a hipogonadismului, potrivit unui studiu nou publicat în revista Endocrine Society Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Testosteronul este hormonul principal sexual masculin, chiar dacă și femeile au testosteron, dar în cantități mici. Hipogonadismul caracterizat printr-un nivel scăzut de testosteron, poate duce la disfuncții sexuale, mușchi și oase slăbite, energie și fertilitate scăzute. Diagnoza și tratamentul corecte, precum și prevenția hipogonadismului și a altor boli depind de măsurarea cu acuratețe a hormonilor, însă lipsa pragurilor de referință a testosteronului și standardizarea procedeelor de testare a făcut dificilă diagnosticarea hipogonadismului.

Definirea cu acuratețe a intervalurilor de referință sunt inima practicii clinice și fără ele medicii pot diagnostica eronat, ce poate duce la prescrierea de tratamente scumpe, pe durata întregii vieți și inutile, sau netratarea bolilor acolo unde pacienții chiar au nevoie”, a spus Saled Bashid, medic la spitalul de femei Brigham, școala medicală Harvard din Boston, cercetător șef al studiului.

„Datele noastre stabilesc valori de referință pentru testosteron. Aceste date de asemenea arată că variațiile de prag sunt un contributor important în variațiile nivelurilor de testosteron din grupuri aflate în regiuni diferite ale globului. Este clar că avem nevoie de standardizare în toate procesele de testare a hormonilor.”

În acest studiu cerecetătorii au obținut probe de testosteron de la bărbați care deja își testaseră nivelul de testosteron local. Mostrele au fost trimise la Centru pentru Controlul Bolilor (CDC), unde concentrațiile testosteronului au fost măsurate folosind metoda spectrometriei cromatografiei lichide.

Cercetătorii au folosit rezultatele de la ambele măsurători pentru a genera valori armonizante, ce erau folosite pe rând pentru a găsi pragurile standard potrivit vârstei. Pragul normal de testosteron  la o populație non-obeză în Europa și America cu vârsta 19-39 ani este de 264-916 ng/dL.

„Fără praguri de referință și procedee standard de testare, testele pot duce la diagnoze eronate, iar din nefericire aceasta se întâmplă zilnic peste tot în lume” spune Hubert Vesper, medic coautor al studiului și codirector al The Partenership for the Accurate Testing of Hormones (PATH).

„Acum avem un prag de referință pentru testosteron și este important să îl luăm în considerare în efectuarea testelor de care medicii și pacienții depind pentru diagnosticarea cu acuratețe.”

PATH asigură suportul tehnic și științific al programului de standardizare a hormonilor steroizi din cadrul CDC, conduce activități educaționale în măsurarea hormonilor și în avocatură pentru implementarea folosirii universale a testelor standardizate pentru hormoni, acolo unde sunt disponibile.

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Problema este cat se poate de serioasa. Nivelul testosteronului este din ce in ce mai scazut. Din pacate nu se stie precis cauza. Poate porni de la lenjeria intima care este stransa pe corp si pastreaza in zona inghinala o temperatura mai mare decat cea normala (ar trebui ca temperatura sa fie mai scazuta decat cea a corpului – de aceea scotul este oarecum in afara corpului) si poate continua cu alimentatia nesanatoasa, modul sedentar de viata samd.

    Un potential factor este si hipersexualitatea sub toate formele de manifestare care include raporturi sexuale mult mai frecvente decat normalul, onanismul ce vine pe filiera pornografiei si chiar supraexcitarea datorata mediului de viata puternic erotizat (iar asta nu este o gluma deloc – mergi pe strada si ti se impuie capul de reclame cu tenta sexuala, femeile umbla despuiate si miros de traznesc cu vino-ncoace etc, mergi la servici si toate pitipoancele se sparg in figuri de zici ca-i concurs de miss in fiecare zi, te uiti la televizor si … nu mai continui ca ma doare capul).

    Ideea este f simpla: mediul in care traim si modul de viata sunt profund nocive si de aceea si organismul nu mai functioneaza normal. In final problema este profund duhovniceasca dar ca s-o rezolvi este nevoie de a iesi cat de cat din zona influentelor nocive. Unii au aruncat televizorul, altii nu se mai uita in jurul lor pe strada si le-au mai atras atentia colegelor sa fie un picut mai decent imbracate – am un prieten care si-a tinut intr-o zi colegele in frig de nu mai stiau de ele – a doua zi toate au venit imbracate frumos, cu maneca lunga, cu pantaloni sau fusta lunga – stiau ca n-o scot la capat cu nebunu’ si ca va face racoare in birou :).

    Problema nivelului testosteronului are insa implicatii multiple. Practic inseamna ca avem din ce in ce mai putini barbati. Aceasta duce la schimbari sociale majore, la modul de constituire a familiei, la asistenta statului fata de persoanele care au acest … handicap etc etc etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button