X

Dictatura terifiantă a OMG din SUA: În Kansas se cultivă OREZ modificat genetic, alterat cu GENE UMANE pentru a servi INDUSTRIEI FARMACEUTICE. Dar prin polenizare încrucișată toate culturile din zonă se pot CONTAMINA

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dacă nu cumperi orez organic sau fără OMG, ar trebui să te răzgândești.  Orezul modificat cu gene umane este pe drum la un supermarket din apropierea ta. În Junction, Kansas, acest orez alterat cu gene umane este cultivat pe 3200 acri de compania de biotehnologie Ventria Bioscience.

Ventria a început să cultive acest produs terifiant în 2006, modificat genetic cu gene umane vii. Care ar fi scopul, vă întrebați ? Intenția lor era să culeagă enzime artificiale produse de orez și să le folosească în industria farmaceutică. Ventria folosește una din cele mai cultivate și consumate cereale pe care a transformat-o într-o bază de extragere a medicamentelor – iar toate astea cu aprobarea USDA (ministerul agriculturii din SUA) binențeles.

Decizia lor de a aproba cultivarea în aer liber a plantelor pentru scopuri farmaceutice a avut loc fără proteste. Ventria dorea inițial să planteze „cerealele” – dacă pot fi numite așa – în Missouri. În orice caz s-au lovit de opoziția din partea Antheuser-Brusch și a altora, care au amenințat cu boicot împotriva întregii culturi de orez de pe suprafața statului dacă vor cultiva această biotehnologie în granițele statului. Până la urmă totuși Ventria a găsit un loc unde să se stabilească în Kansas. În 2007, Jane Rissler de la Uniunea Cercetătorilor Îngrijorați spunea celor de la Washington Post,

„Este nechibzuit să se producă medicamente din plante în aer liber.”

Amenințarea contaminării și polenizării încrucișate între speciile modificate genetic de orez și cele naturale este îngrijorarea cea mai mare. Deși poate părea destul de fundamental, contaminarea răspândită a orezului nemodificat ar putea duce la boli cronice.

Bill Freese, analist de politică stiințifică la Centrul pentru siguranța alimentelor, cel care a publicat în 2007 un raport despre pericolele orezului OMG al celor de la Ventria, spunea:

„Aceste medicamente modificate genetic pot amplifica infecțiile, sau pot cauza reacții alergice sau autoimune.”

Pentru guvernul nostru, înlesnirea companiilor Big Biotech precum Ventria, să facă ce doresc este inexplicabilă în cuvinte. Ministerul agriculturii există nu prentru interesul corporațiilor ci pentru a proteja poporul american, deși se vede că au cam uitat asta. Până la urmă de ce oare dau voie unor astfel de corporații să contamineze hrana noastră cu cereale care cel mai probabil vor imbolnăvi oamenii?

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button