S-a înregistrat cel mai mare nivel atmosferic de CO2 de până acum

Mai 2, 2017 3287 0 http://bit.ly/2qF74FN

https://3c1703fe8d.site.internapcdn.net/newman/gfx/news/hires/2013/globalcarbon.jpg

Planeta Pământ a trecut peste un alt prag simbolic ce semnifică o creştere a temperaturilor la nivel global – nivelul de dioxid de carbon din atmosferă a depășit 410 ppm (părți pe milion, n.red), informează Science Alert, care citează un raport al Observatorului Mauna Loa din Hawaii.

Pe 18 aprilie, Pământul a trecut în cea mai nouă etapă a schimbărilor climatice. Pentru prima dată în istoria omenirii, nivelurile atmosferice de dioxid de carbon au fost măsurate la peste 410 ppm. Deși nu este deloc surprinzător, acesta a fost un moment trist pentru oamenii de știință de la Observatorul Mauna Loa din Hawaii, cei care au efectuat măsurătorile.

De anul trecut, când noile niveluri normale ale atmosferei atmosferice ale planetei noastre au fost 400 ppm, oamenii de știință au avertizat publicul că următoarea etapă este de 410 ppm.

„Suntem într-o nouă eră”, a declarat Ralph Keeling, directorul programului CO2 al instituției Scripps din cadrul Universității din California, în momentul în care am trecut această etapă.

„Merge rapid și vom ajunge la 410 destul de repede”, a adăugat Keeling.

Potrivit Science Alert, nu există nicio diferență între 400 și 410, sunt doar numere care oferă puncte de comparație pentru oamenii de știință.

„Aceste etape sunt doar numere, dar ne dau ocazia de a lua o pauză și pot fi borne pentru comparații cu înregistrările geologice”, a explicat cercetătorul Gavin Foster de la Universitatea Southampton.

Cercetările recente arată că aprovizionarea globală cu energie trebuie să fie doar 25% (sau mai puțin) dependentă de combustibilii fosili până în 2100 pentru a îndeplini obiectivele Acordului de la Paris privind clima. Diferite țări iau măsuri pentru a-și îndeplini propriile obiective care sunt în concordanță cu aceste orientări globale.

China, de exemplu, a introdus un plafon pentru cărbune și va ridica emisiile până în 2030. Germania va interzice motoarele cu combustie până în 2030. În Statele Unite a fost creat un fond privat de energie curată în valoare de 1 miliard de dolari, pentru o perioadă de 20 de ani. Marea Britanie a stabilit recent un record: a avut prima zi de energie fără cărbuni în 135 de ani.

NOTĂ OrtodoxINFO
Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up