11:27 pm - duminică, 30 aprilie, 2017

APOCALIPSA cu MICROBI? Lista cu BACTERIILE REZISTENTE la ANTIBIOTICE despre care OMS avertizeaza ca VOR DECIMA UMANITATEA

470 vizualizări 1 comentariu https://goo.gl/9a2nco

Reprezentanţii OMS au prezentat o listă a bacteriilor rezistente la antibiotice care ameninţă umanitatea

Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au redactat o listă a bacteriilor rezistente la antibiotice care prezintă cea mai mare ameninţare pentru umanitate. Această listă este condusă de bacteriile Gram negative, precum E.coli sau Pseudomonas aeruginosa, care pot cauza infecţii letale sau pneumonie pentru pacienţii spitalizaţi, transmite BBC.

Lista bacteriilor rezistente la antibiotice va fi discutată înainte de întâlnirea şefiilor de stat, care va avea loc la summitul G20 din Hamburg.

OMS susţine că vrea să atragă atenţia guvernanţilor asupra necesităţii descoperirii unor antibiotice capabile să lupte împotriva infecţiilor rezistente.

Experţii au avertizat în mod constant că lumea este în pragul unei ere ”post-antibiotice”, în care anumite infecţii nu vor mai putea să fie tratate cu medicamentele existente în acest moment.

”Rămânem fără opţiuni de tratament. Dacă ne bazăm pe piaţă, atunci noile antibiotice de care avem nevoie urgent nu vor fi niciodată dezvoltate la timp”, a declarat dr. Marie-Paule Kieny.

Tuberculoza nu a fost inclusă pe lista bacteriilor, întrucât deja există programe pentru descoperirea unor noi tratamente.

Însă, una dintre bacteriile din listă este Klebsiella, care a dezvoltat recent o rezistenţă la cea mai puternică clasă de antibiotice.

Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
articole asemănătoare


Un comentariu la “APOCALIPSA cu MICROBI? Lista cu BACTERIILE REZISTENTE la ANTIBIOTICE despre care OMS avertizeaza ca VOR DECIMA UMANITATEA”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. Iulia
    # 1 martie 2017 at 15:59

    O alternativa la antibiotice impotriva bacteriilor, fungilor si virusilor o reprezinta urmatoarele tincturi din plante care se comercializeaza in magazile naturiste:frunze de maslin, usturoi, nuc negru american, nuc romanesc, citrosol (extract din seminte de grapefruit), Pau d’Arco, Cat’s Claw, cimbru.

Scrie un comentariu