X

Anglicanii refuză să oficieze căsătorii religioase între persoanele de același sex

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În urma unei discuții de doi ani, în această privință, liderii religioși anglicani au anunțat că nu vor accepta căsătoriile între homosexuali, apărând în schimb căsătoria ca unirea dintre un bărbat și o femeie, relatează The Guardian.

Decizia episcopilor anglicani vine după doi ani de dezbateri asupra unor terne intense și de reflecție care implică clerici și laici și decenii de certuri și scandaluri pe tema religiei.  Militanții anglicani pentru “drepturile homosexualilor” sunt furioși, condamnând raportul episcopilor.

Episcopul Graham James Norwich a declarat că anglicanii nu ar trebui să  ”adapteze doctrina la trendurile diferitelor perioade”, prezentând decizia episcopilor în cadrul unei conferințe de presă. Cu toate acestea, se prevede că legea anglicană ar trebui să dea “libertate maximă” pentru cuplurile de homosexuali, oferind clerului o marjă de manevră, în anumite cazuri.

Episcopii au subliniat faptul că acest raport trebuie să fie acceptat ca parte a unui proces de desfășurare, mai degrabă decât ca pe o încercare de a da un răspuns final în această privință. Anglicanii sunt un amestec pe scară largă a diferitelor tipuri de credincioși, liberali și conservatori, cu o gamă largă de opinii cu privire la o gamă largă de aspecte.

Militantii gay au denumit raportul “crud” și un “eșec total” și prezic că aceasta va duce la o mai mare nesupunere materială în această privință, despre care ierarhia admite că se întâmplă deja într-o oarecare măsură.

NOTĂ OrtodoxINFO

Se datorează faptului că Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană, a cărei prioritate este impunerea acestor urâciuni statelor membre? Sau are legătură cu masca anti-sistem, a lui Donald Trump auto-intitulat “Mister Brexit”, aruncându-le nițel praf în ochi cetățenilor morali și tradiționaliști?

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button