Anglicanii refuză să oficieze căsătorii religioase între persoanele de același sex

feb. 4, 2017 3142 2 http://bit.ly/2H6kBRG

În urma unei discuții de doi ani, în această privință, liderii religioși anglicani au anunțat că nu vor accepta căsătoriile între homosexuali, apărând în schimb căsătoria ca unirea dintre un bărbat și o femeie, relatează The Guardian..

Decizia episcopilor anglicani vine după doi ani de dezbateri asupra unor terne intense și de reflecție care implică clerici și laici și decenii de certuri și scandaluri pe tema religiei.  Militanții anglicani pentru „drepturile homosexualilor” sunt furioși, condamnând raportul episcopilor.

Episcopul Graham James Norwich a declarat că anglicanii nu ar trebui să  ”adapteze doctrina la trendurile diferitelor perioade”, prezentând decizia episcopilor în cadrul unei conferințe de presă. Cu toate acestea, se prevede că legea anglicană ar trebui să dea „libertate maximă” pentru cuplurile de homosexuali, oferind clerului o marjă de manevră, în anumite cazuri.

Episcopii au subliniat faptul că acest raport trebuie să fie acceptat ca parte a unui proces de desfășurare, mai degrabă decât ca pe o încercare de a da un răspuns final în această privință. Anglicanii sunt un amestec pe scară largă a diferitelor tipuri de credincioși, liberali și conservatori, cu o gamă largă de opinii cu privire la o gamă largă de aspecte.

Militantii gay au denumit raportul „crud” și un „eșec total” și prezic că aceasta va duce la o mai mare nesupunere materială în această privință, despre care ierarhia admite că se întâmplă deja într-o oarecare măsură.

NOTĂ OrtodoxINFO

Se datorează faptului că Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană, a cărei prioritate este impunerea acestor urâciuni statelor membre? Sau are legătură cu masca anti-sistem, a lui Donald Trump auto-intitulat „Mister Brexit”, aruncându-le nițel praf în ochi cetățenilor morali și tradiționaliști?

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
2 Comentarii la “Anglicanii refuză să oficieze căsătorii religioase între persoanele de același sex”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Metatron
  # 6 februarie 2017 at 19:28

  Chiar daca se opun asa cum e normal, tot eretici sunt acesti anglicani.

 2. Radu
  # 18 februarie 2017 at 22:23

  Poate ii lumineaza bunul Dumnezeu ca asa cu pasi mici sa se intoarca la Adevar si sa treaca la Ortodoxia, Adevaratul Crestinism.

  Drapelul lor este un drapel crestin.
  Crucea lui Hristos si Crucea Sf Andrei.

  Dumnezeu ia in considerare orice pas si vointa catre bine si le mai da o sansa sa se indrepte daca au vointa in ei sa se schimbe in bine.

  Noi ortodocsii nu avem scuze si vom fi mai aspru judecati pentru caderile si pacatele noastre decat ei care s-au nascut in erezia lor dar incearca sa iasa la liman sa gaseasca drumul.

  Sa le dea Dumnezeu ganduri bune sa treaca la Ortodoxie si sa isi mantuiasca sufletele popor curajos si cult !

Scrie un comentariu

Scroll Up