X

Diavolița de la Justiție îl atacă pe ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pentru sfaturile date unei femei care se plângea că soţul o abuzează psihologic

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a afirmat că „«Sfaturile» lui ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, date la un post de radio unei femei care se plângea că soţul o abuzează psihologic reprezintă o dovadă crasă de lipsă de respect şi de empatie pentru victimele violenţei de orice tip, dar mai ales domestice. Realitatea înfricoşătoare este următoarea: potrivit unui comunicat al Poliţiei Române din această duminică, în primele 5 luni ale acestui an, poliţiştii au intervenit la 49.014 cazuri de violenţă domestică. În aceeaşi perioadă, instanţele judecătoreşti au emis 4.996 de ordine de protecţie. Numărul faptelor penale în domeniul violenţei domestice a crescut în 2024 faţă de anul trecut”, a scris Alina Gorghiu, luni pe Facebook.

Întrebat, într-o emisiune la un post de radio, de către o femeie, cum se poate vindeca într-o relaţie cu un soţ abuziv, arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, i-a răspuns acesteia că trebuie să îşi „ducă crucea”, fiindcă a primit „taina cununiei”.

Iată ce a întrebat femeia:

”După mulţi ani de căsătorie s-a întărit convingerea că cel de lângă mine nu are empatie, aş putea spune că am fost abuzată psihologic. Din cauza lipsei de empatie, în momentele de bucurie, el mi-a adus supărare imediată, iar în momentele în care aveam nevoie de sprijinul lui moral, nu m-a susţinut. Există vindecare? Care este soluţia?”, au fost întrebările adresate de o femeie arhiepiscopului Tomisului.

ÎPS Teodosie a răspuns:

”Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”.

Gorghiu a sărit ca arsă:

„Pentru mine, pentru Ministerul Justiţiei, combaterea violenţei este o prioritate. Acesta este motivul pentru care am venit cu iniţiativa Ordinului de protecţie extins (care va intra în vigoare la finalul lunii august) sau cu voucherele acordate rapid, în limita a 16.500 lei, pentru nevoile imediate ale victimelor infracţiunilor. Dar cum putem mediatiza mai bine toate aceste iniţiative concrete dacă persoane publice cu credibilitate în ochii românilor bagatelizează violenţa domestică? Cum putem fi credibili când aceleaşi persoane publice insinuează că femeile «trebuie să îşi ducă crucea» alături de un abuzator şi să îndure o căsnice cu abuzuri?”, a completat Gorghiu.

Gorghiu mai precizează că „este ruşinos că o persoană publică cu credibilitate pentru enoriaşii români face astfel de afirmaţii, iar acest derapaj inacceptabil nu trebuie trecut sub tăcere”.

Aceasta a mai spus că pentru instituţia pe care o conduce combaterea violenţei este o prioritate, acesta fiind şi motivul pentru care a venit cu iniţiativa de extindere a ordinului de protecţie, prevederi legislative care vor intra în vigoare la finalul lunii august sau cu măsura unor vouchere rapide pentru victimele infracţiunilor.

Arhiepiscopia Tomisului susține că aprecierea unui abuz o face legea statului şi că ÎPS Teodosie a oferit o soluţie strict duhovnicească.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Mircea Cristian Pricop, a declarat că ÎPS Teodosie se exprimă faţă de propriii credincioşi în deplin acord cu doctrina, morala şi cultul confesiunii din care face parte.

„Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie are, la loc de cinste printre atribuţiile misiunii sale de arhiereu al Bisericii, calitatea de învăţător al comunităţii pe care o păstoreşte. În acest sens, potrivit legii canonice dar şi drepturilor garantate de constituţia ţării, se exprimă faţă de propriii credincioşi în deplin acord cu doctrina, morala şi cultul confesiunii din care face parte, beneficiind deplin de libertatea de manifestare religioasă (care include dreptul de a preda credincioşilor săi) precum şi de autonomia faţă de stat şi faţă de celelalte sisteme religioase ori filosofice.

Astfel, în cazul prezentat, o credincioasă a fost încurajată să invoce ajutorul lui Dumnezeu şi să îşi păstreze, prin fidelitate, puterea de a purta Crucea vieţii de familie, pentru ca Dumnezeu să suplinească acea lipsă de empatie a soţului iar legământul martiric al căsniciei să rămână curat. Acest lucru a fost propovăduit în Creştinism dintotdeauna şi de către toţi.

De aceea, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop nu s-a exprimat într-o calitate străină – lăsând specialiştilor (medici, psihologi, etc.) rolul lor în societate – ci a oferit un sfat duhovnicesc în deplină armonie cu propria învăţătură religioasă”, a precizat reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului.

 

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

7 comentarii

  1. Ia auzi ce spune marioneta asta, care ocupă funcția de ministru al justiției, fără ca să facă absolut nimic pentru a face cu adevărat justiție în România !! Că pentru ea și pentru ministerul injustiției, combaterea violenței constituie o prioritate !! Aa,, daa ?? Păi și atunci de ce nu se mișcă nimic în țara asta de 34 de ani, de ce politicienii fură ca în codru de 34 de ani, de ce se fraudează alegerile de 34 de ani, de ce nu s-au judecat dosarele rușinii, respectiv dosarele teroristilor evrei care au dat lovitură de stat și au capturat revolta românilor, care au chemat minerii și i-au pus să ii bată cu bătele și să ii omoare în bătaie pe români, de ce nu se anchetează unde au ajuns banii împrumutați la FMI de politicienii masoni, de ce nu sunt anchetați cei care ne – au vândut resursele, bancile, fabricile, prin megaescrocheriile numite privatizare și devalorizare, de ce nu sunt anchetați cei care au organizat pandemia falsă de covid, vaccinarea criminală,, iar acum cei care au fraudat alegerile locale și europarlamentare, prin anularea a
    1700 000 de voturi, punând a doua ștampilă pe Psdpnl pe buletinele pe care erau deja votate alte partide politice, pentru ca acest buletine de vot să fie anulate, făcând să dispară anumite buletine de vot și să apară altele masluite
    ??? Tâmpițico, vezi că tu când deschizi gura faci curent, așa că cel mai bine ar fi să taci !!

  2. va doresc tuturor de la ortodoxinfo sotii sau dupa caz soti care sa va abuzeze emotional sau fizic pentru ca voi sunteti mai ceva ca Dumnezeu si stiti situatia relationala mai bine se pare din moment ce treceti atat de categoric la CONCLUZII
    si un popa de doi bani sa va spuna in bataie de joc evident ca aia e crucea voastra

    1. Ești Prost
      stai jos
      primești nota 1

      Popa ăsta a nostru iubit doar de Ortodocși a dat un sfat doar Ortodocșilor

      voi, sătănilor sau draci împielițați,
      animale care sunteți vorba lui Șoșoacă ( nu am votat-o dar mă bucur că se duce în iadul UE)
      continuăm
      De ce Mă Răpanoșilor Vă Bateți Joc de Femeie???
      le-ați pus în vitrine în pielea goală să se uite bărbații că la vaci,
      ( Belgia, Olanda)
      De ce le umpleți gura cu spermă mă zăbăloșilor ???
      AȘA Respectați Femeia ???

      Pe femeile sechestrate în bordeluri de prin UE cine le ajută???

      Gorghiu-le ( poate ai cuc)
      Unde-i Alexandra Și Luiza

  3. De un’ sa știe despre familie una care trăiește în curvie cu bărbatul ei(Alinuta), ca samarineanca?!De ar avea pocainta aceleia…

  4. Mi-am făcut casă la o sută de metri de locul unde a avut loc jurământul, în pădurea Dobrina. Am casă la marginea pădurii. Mai sunt locuri de casă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button