X

Sinodul Patriarhiei Moscovei întrerupe comuniunea cu Biserica Ortodoxă Bulgară

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sinodul Patriarhiei Moscovei a anunțat că a devenit imposibil să oficieze slujbe comune cu episcopii Bisericii Ortodoxe Bulgare (BOC), care au intrat recent în comuniune bisericească cu reprezentanții unei organizații religioase necanonice din Ucraina, scrie Interfax.

Pe 19 mai, la Mănăstirea Valukli din Istanbul, Patriarhul Bartolomeu a condus o liturghie, la care au participat reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Printre cei care au concelebrat s-au numărat ierarhii BOC – Mitropolitul Nicolae al Plovdivului, Mitropolitul Ciprian al orașului Stara Zagora, Mitropolitul Iacov din Dorostol, Episcopul Sionius de Velich și Episcopul Vissarion din Smolian.

„Participanții la întâlnire au afirmat imposibilitatea concelebrării cu ierarhii menționați, intrați în comuniune bisericească cu schismaticii”, se precizează în jurnalul Sinodului de la Moscova, publicat joi.

Potrivit Sinodului, prin concelebrarea lor cu schismatici, ierarhii BOC „au adus serioase prejudicii relațiilor dintre Bisericile Ortodoxe Rusă și Bulgară”.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE