X

Românii plătesc facturi uriașe pentru energie electrică tranzacționată gratuit între producători

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Situația aparent paradoxală pe piața energiei electrice.  Românii continuă să plătească facturi uriașe cu toate că, în anumite momente, energia s-a tranzacționat cu preț zero. S-a ajuns în acestă situație pentru că s-a produs mai mult decât este nevoie, iar capacitatea de stocare a României este insuficientă.

Specialiștii spun că nu este un semn bun și că în niciun caz nu vom plăti facturi mai mici. În plus, este semnalul clar că România trebuie să investească în capacități de stocare. În ultimele zile, românii au consumat mai puțină energie electrică decât s-a produs. Au fost momente în care producătorii nu au avut altă soluție decât să ofere energie gratuit sau chiar să-i plătească pe furnizori să le preia supraproducția.

Prețurile negative la energie nu înseamnă însă și facturi mici pentru consumatori. Ei plătesc oricum transportul electricității, mentenanța rețelei, plus alte taxe și accize.

România va ajunge până în 2030 la o capacitate de stocare a energiei electrice în baterii de 4 GW şi de peste 11 GW până în 2050, însă adoptarea timpurie ar putea necesita sprijin prin politici şi un anumit nivel de finanţare prin granturi, conform Raportului de Ţară privind Clima şi Dezvoltarea pentru România al Grupului Banca Mondială.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Da, specialiștii și Banca Mondiala, agenții care au ruinat România și au dus-o la faliment. Și nu se vor opri aici. Vor distruge tot ce a mai rămas pe picioare în aceasta tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button