X

Turcia îl susține pe Mark Rutte la NATO! Iohannis e susținut doar de slugile lui: Ciolacu, Ciucă și Pahonțu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Turcia dă o lovitură planurilor președintelui Klaus Iohannis de a deveni noul secretar general NATO. Luni, Ankara a anunțat că îl sprijină pentru acest post pe premierul olandez Mark Rutte, considerat favorit. Klaus Iohannis este susținut doar de slugile sale credincioase: Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Lucian Pahonțu, potrivit 60m.ro.

Turcia a decis să sprijine candidatura prim-ministrului olandez în exerciţiu, Mark Rutte, la funcţia de secretar general al NATO, a transmis luni agenţia olandeză de presă ANP, citând diplomaţi de la NATO, potrivit Reuters.Turcia era unul din cele patru state membre ale Alianţei care nu îşi anunţaseră încă sprijinul pentru Rutte ca succesor al lui Jens Stoltenberg, scrie Agerpres.

Membri precum SUA, Marea Britanie, Franţa şi Germania au anunţat deja că îl susţin pe Rutte, menţionează Reuters.

Potrivit AFP, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a întâlnit vineri cu Mark Rutte, sosit la Istanbul pentru a obţine sprijinul Turciei pentru candidatura sa.

Cu acest prilej, Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei.

„I-am spus că, în conformitate cu spiritul Alianţei, nicio organizaţie teroristă, în special PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan) şi asociaţii săi, nu trebuie tolerată”, a declarat în faţa jurnaliştilor şeful statului turc, în prezenţa de Rutte.

Erdogan a mai spus că este „imperativ ca noul secretar general să depună eforturi intense pentru a elimina sancţiunile, restricţiile şi obstacolele din domeniul industriei de apărare în rândul aliaţilor”.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

3 comentarii

  1. Nu ne interesează dacă acest individ ajunge șef la NATO, pentru că România va ieși din NATO și MUE UE, se va alia cu Rusia, va intra în BRICS și va deveni o țară liberă și suverană, fără globalisti, fără să mai plătească tribut nimănui, ca să îl citez pe cel care a eliberat România din labele FMI, iar pentru asta a plătit cu viața !!

    1. Nu putem fi aliaţii Rusiei. Rusia nu ne vrea aliaţi, ci supuşi şi nu de azi de ieri, ci de 200 de ani. Putin e un ticălos care terorizează statele majoritar creştin-ortodoxe, iar în acelaşi timp face plecăciuni în faţa unui dictator dement precum Kim-Jong-Un, în faţa Chinei şi caută aliaţi printre statele musulmane. Spune că ucrainenii şi ruşii sunt un singur popor. Cum îi tratează pe cei despre spune că sunt poporul său?

      Uităm prea uşor răpirea Basarabiei la începutul secolului al XIX-lea şi toate invaziile ruseşti şi sovietice.

      Nu avem nevoie decât de Dumnezeu. Nu avem nevoie nici de depravaţii din Vest, nici de dictatorul nebun din Est.

  2. Putem schimba această poziție, iar din greșelile trecutului putem învăța pentru a nu le mai repeta și pentru a ne întări statul în prezent. Dacă Rusia ne vrea vasali e treaba ei, noi nu am fost și nu vom fi niciodată vasalii Rusiei și nici ai unei alte tari, mari sau mici. Noi trebuie sa ne eliberăm țara de sub ocupația iudeo – americană, să ieșim din UE NATO, să ne refacem economia, armata, să ne recuperam teritorile anexate de alte state și să avem relații de bună vecinătate cu toți vecinii, pe cât se poate. În privința războiului dintre Rusia și Ucraina, acesta a fost declanșat de NATO și de occident, după lovitura de stat dată de CIA în Ucraina, în 2014 și instalarea unui guvern marionetă pro SUA NATO. Ii vom oferi Rusiei prietenia noastră și o eventuala colaborare și alianță militară, de pe poziții de egalitate și ca un stat independent și suveran, după ce vom realiza toate celelalte deziderate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button