X

Alianța bolnavilor cu afecțiuni cronice, reacție dură la anunțul premierului Ciolacu privind impozitarea concediilor medicale

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) a reacționat în termeni duri la anunțul premierului Marcel Ciolacu privind impozitarea concediilor medicale, precizând că acestea nu reprezintă surse de venit, ci drepturi fundamentale ale oamenilor. 

Redăm integral comunicatul de presă:

Nu, Domnule Prim-ministru, concediile medicale nu sunt o sursa de venit! Sunt incluse in dreptul fundamental al cetatenilor acestei tari si nu pot fi tratate in alt fel!

Si, noi ,cei din Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania, vrem sa va reamintim ca boli cronice nu inseamna doar cancer. La fel de invalidante sunt si alte boli precum bolile cardiovasculare, AVC, scleroza multipla, boli rare sau sau inflamatorii reumatismale. Ca sa nu mai mentionam tuberculoza sau HIV/SIDA. Si din pacate, un pacient, cu tuberculoza este nevoit sa stea in concediu medical timp de sase luni sau doi ani.

Sa stiti ca noi, pacientii cronici nu ne-am dori sa stam in concediu medical. Ne-am dori sa fim bine si activi si utili societatii. Doar ca uneori este imposibil.

Ar trebui sa descoperiti acele cazuri de frauda si nu sa pedepsiti pe toata lumea pentru ca este si incorrect si discriminatoriu.

Vrem sa va reamintim si faptul ca in februarie ati declarat ca toti pacientii cronici vor fi scutiti, iar acum a ramas, asa cum fusese de fapt stabilit de la inceput: doar pacientii oncologici.

Asa ca, in al 12-lea ceas, COPAC va solicita sa va tineti promisiunile facand ca pacientii cronici sa nu fie de doua ori pedepsiti. Daca legea, va iesi in aceasta forma, ca reprezentanti ai pacientilor cu boli cronice si boli rare o vom ataca pe toate caile posibile. Comitetul Director COPAC”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. prin concediu medical banii intră în cont sau ies din cont?
    adică banii vin sau pleacă?
    adică banii au VENIT sau au PLECAT?
    orice ban care intră în buzunarul meu sau în contul meu este VENIT nu PLECAT.
    păi dacă nu se mai impozitează concediile medicale trebuie să se scoată TVA ul și de pe medicamente, servicii medicale, asigurări medicale tot ce are de a face cu sănătatea.
    ar trebuit ca spitalele să fie construite cu TVA și impozit zero.
    salariile din Ministerul sănătății n-ar trebui impozitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button