X

Ursula trebuie să plece! Românii sunt obligați să plătească o TAXĂ DE CARBON pentru gazele consumate, din 2027

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Toți consumatorii de gaze din România vor avea de plătit o taxă de carbon, începând din 2027, conform unei directive care a fost dată de Comisia Europeană (CE), anunță Economica. 

Potrivit sursei citate, noua directivă a Comisiei Europene va impune furnizorilor de gaze din România să includă în prețul gazelor vîndute clienților casnici taxa de carbon, începând din 2027.

„Directiva ETS II (Emission Trading System) va extinde obligativitatea plății certificatelor de carbon și pentru unele domenii care nu sunt acum incluse, iar cele mai importante sunt consumul de gaze al clădirilor, inclusiv cele rezidențiale, și transportul rutier”, a explicat Florentina Manea, director general la compania de consultanță  Carbon&Energy Management.

Astfel, de la începutul anului 2027, furnizorii de gaze naturale vor fi obligați să includă în prețul gazelor livrate inclusiv populației taxa de carbon și a prezentat și un calcul pe baza nivelului actual al certificatului de carbon.

„Gazul natural este principalul combustibil care intră sub incidența ETS II, la care se adaugă combustibilii utilizați în transportul rutier: benzina, motorina, GPL. Prețul gazului natural furnizat către populație sau către alte sectoare industriale și costul benzinei și motorinei vor avea înglobate și prețul certificatelor de CO2, fapt care va determina o creștere a acestora începând cu anul 2027.

Prețul gazului natural furnizat căre populație sau către alte sectoare industriale care nu sunt incluse în schema EU ETS actuală va avea o creștere de aproximatiiv 0,06 RON/kWh. Calculul a avut la bază o valoare a certificatelor de CO2 de 60 de euro/certificat și 0,205 kg CO2/kWh”, a arătat Florentina Manea.

În primăvara următoare (mai 2028), furnizorii de gaze va trebui să facă dovada achiziției de certificate de carbon pentru gazele furnizate în 202t, în caz contrar urmând să plătească penalitatea de 100 de euro pentru fiecare tonă de carbon pentru care nu poate face dovada achiziției certificatului.

Așadar, din 2027, toți clienții casnici de gaze naturale vor plăti această taxă de carbon care, la nivelurile actuale de preț este estimată de expertul citat mai sus la 6 bani/kWh. Dacă avem în vedere prețul maxim plafonat de acum de 31 de bani/kWh, prețul gazului plătit de populație ar crește cu cel puțin 20% (foarte probabil mai mult dacă taxa va intra în baza de calcul a TVA, cum este acum acciza).

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Pușcăria devine vizibila. Matrixul a dispărut și acum apar zidurile pușcăriei. Democrația a fost o țeapă pusa în scena pentru ca sclavii moderni sa trăiască cu iluzia ca sunt liberi, ca au drepturi, ca sunt protejați. Sistemul nu mai are nevoie acum de sclavi și acum Matrixul a dispărut. Va fi înlocuit cu tirania, cu pușcăria reala în care traiam și pe care nu o vedeam, care era ascunsa în spatele acestei false libertăți. Singura scăpare din aceasta robie este prin distrugerea temniței și a lanțurilor, ieșirea din Matrix și din pușcărie. Pușcăria UE, pușcăria NATO spargeți – va.!!!!!

  2. Nu,Magda,nu ! Sistemul eperimentaza căile de obținere a sclavilor perfecți.Dar pun doar p intrebare: unde vor merge banii colectați din acea taxa?! La tine,Ursula-sa-ne-o asa-aia, sau la tatane-tu Scutulrosu, ca sa-si mai facă al n lea implant de inimă?! Urmăriți banii și veți afla adevărul, spun anglonmrnknii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button