X

Cuvânt la Începutul Postului Mare

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

”Acum când este vreme, când puteți merge la sunetul clopotelor, când vă îndeamnă cuvintele grozave ale Sfintei Evanghelii, când duhovnicul vă roagă să vă dezlegați de un trecut rău și scandalos.

Nimic nu se face mai ușor decât păcatul și nimic nu se înțelege mai greu ca păcatul, și aceasta pentru că ușor păcătuim și cu mare greutate ne pocăim. Păcatul este un rău fără de margini, care se săvârșește împotriva lui Dumnezeu, dar ce este și mai groaznic e că se săvârșește înaintea ochilor Lui.

Ciuma cea mai grozavă și trăsnetul nu pot face atâta stricăciune și atât prăpăd, cât face pentru suflet păcatul.

Să nu ne amăgim că, dacă am făcut ceva milostenie, putem acoperi desfrâul, furtul, clevetirea sau lenevirea. Domnul Hristos spunea: «Acestea se cădea să le faceți și acelea să nu le lăsați».

Iadul este plin de suflete care nădăjduiau să ajungă în rai. Nădejdea aceasta fără fapte de pocăință este mincinoasă, și aceasta este de la vrăjmașul. Vreți să cunoașteți cum trebuie să trăim fără o nădejde mincinoasă? Iată, acum este vremea, că începe postul, să plecăm cu toată încrederea, și, așa cum a spus Dumnezeu lui Lot când l-a scos din Sodoma păcatului și pe care a pedepsit-o cu foc: «Mântuind, mântuiește-te și nu te uita înapoi».

Dumnezeu nu ascultă pe cineva care zice numai: «Doamne am greșit, iartă-mă», căci pocăință înseamnă înfrânare și smerenie. Deci, Dumnezeu cunoaște inima, și dacă este smerită și înfrântă se îndură de dânsa.

Dacă poți acum și nu vei vrea, va veni vremea când vei vrea și nu vei mai putea.

Să știți că după ce veți ajunge la capătul vieții, mai este un drumeț care merge mai departe: sufletul. Amin.

Arhimandrit Arsenie Papacioc

POST BINECUVÂNTAT, CU ROADE FRUMOASE PENTRU ÎNVIERE!

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button