X

Salvați Copiii solicită educație sexuală în școli, FĂRĂ acordul părinților în cazul copiilor cu vârstă mai mare de 14 ani

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Organizația Salvați Copiii a lansat, joi, campania „Vrem educație pentru sănătate în scoli!”, prin care solicită accesul nelimitat al adolescenților de peste 14 ani la programe de educație pentru sănătate, fără necesitatea acordului părinților. 

În Uniunea Europeană, 20 de state au inclus în curriculum-ul școlar educația pentru sănătate, cu participare obligatorie, care include și componenta educației sexuale, se menționează într-un comunicat transmis de Salvați Copiii.

Potrivit sursei citate, la vârsta de 15 ani, 1 din 4 băieți români și 1 din 7 fete au declarat că au avut contact sexual neprotejat. La nivelul Uniunii Europene, aproape jumătate din nașterile la mame sub 15 ani (45%) se înregistrează în România.

În acest context, Salvați Copiii lansează campania Vrem educație pentru sănătate în școli!, prin care solicită accesul nelimitat al adolescenților de peste 14 ani la programe de educație pentru sănătate, fără necesitatea acordului părinților.

„Educația pentru sănătate este un drept al adolescenților, nu o stigmă socială. Este important să acționăm în beneficiul copiilor noștri, și nu în virtutea unor prejudecăți sociale care îi pot pune pe copii în situații de risc. Accesul la informație înseamnă sănătate, cunoaștere a drepturilor și securitate”, spune Andreea Raicu, ambasadorul campaniei.

Programe de educație sexuală în Uniunea Europeană:

Disciplina din programa școlară în cadrul căreia se predă educația sexuală, precum și competențele cadrelor didactice implicate, de asemenea, variază pe întreg continentul european. Uneori, educația sexuală este predată ca disciplină aparte, dar de cele mai multe ori, este integrată în alte discipline. Pare evident faptul că educația sexuală ar trebui integrată în biologie, dar în UE aceasta nu este o regulă, se menționează în comunicatul de presă.

Educația sexuală poate fi predată separat sau poate fi integrată în multe alte discipline: educație civică, orientare socială sau abilități sociale, (promovarea) sănătății, filosofie, religie, limbă sau educația sportivă. În UE, 20 de state au inclus în curriculum-ul școlar educația pentru sănătate, cu participare obligatorie, care include și componenta educației sexuale: Croația, Irlanda, Franța, Suedia, Finlanda, Belgia, Olanda, Germania, Polonia, Cehia, Austria, Portugalia, Slovenia, Danemarca, Grecia, Estonia, Letonia, Malta, Cipru și Luxemburg. Celelalte state (Bulgaria, Italia, Spania, Slovacia, Ungaria, Lituania și România) permit participarea opțională la discipline care fac referire la aspecte ale educației sexuale.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Și nu ia trimis nimeni în vaginul mamii lor de handicapați și retardați ???

    Da Da Da , suntem creștini de 2000 de ani și suntem înapoiați și învechiți

    Dar voi lepre de democrați cum sunteți dacă aveți peste 3500 de ani

  2. Marș ma la groapa de gunoi cu educația ta și cu jigodiile care va finanțează și va pun sa satanizati și sa mutilați copii !!!
    Alo, BOR, rostiti anatema acestor kazari blestemati care batjocoresc, umilesc, mutilează și demonizeaza copii romani !!!! Sa ii ardă în focul ghenei, împreună cu toate partidele sataniste, cu toți bruxelezii maidanezi ai globalistilor, cu mamele și copii lor, sa fie aruncați în foc!!!!

  3. Mult mai potrivit ar fi ca, organizatia acestor sexo-marxisti sorosisti, sa se numeasca “Salvati poponarii si pedofilii”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button