X

România educată? Sute de elevi, testați prin scanarea mâinilor sub pretextul identificării abilităților native privind cariera. Proiectul pilot, promovat de Inspectoratul Școlar Cluj

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Inspectoratul Școlar Cluj promovează un proiect pilot în cadrul căruia sute de elevi urmează să fie testați prin scanarea mâinilor sub pretextul identificării abilităților native pentru orientarea în  carieră. 

Șeful ISJ Cluj, Marinela Marc, a declarat, marți, că noul sistem permite realizarea profilului vocațional, altfel decât prin intermediul chestionarelor clasice interpretate de un psiholog, potrivit Cluj24.

„În cadrul proiectului <<Încotro? Eu?>> ISJ Cluj identifică grupul țintă și eșantionul de elevi și licee. Va fi un proiect pilot care începe în luna februarie și va dura până în iunie, iar în funcție de rezultate vom vedea dacă îl extindem în anul școlar viitor. În prima fază vor fi 100 de elevi în fiecare lună. Noul sistem îi va ajuta pe elevi să ia decizii legate de carieră”, a spus Marinela Marc.

Camelia Bakri, președintele Genesis Lions Club Cluj, partener în cadrul proiectului, a precizat că testarea se va face în cadrul Centrului de consiliere și orientare în carieră.

Aparatul de testare a elevilor costă 2500 de euro plus TVA.

În același timp Inspectoratul Școlar București interzice accesul organizațiilor care cinstesc memoria luptei de rezistență împotriva comunismului în școlile din Capitală.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Li se iau iau elevilor, amprentele si alte date biometrice, sub pretextul dezvoltarii carierei, folosindu-se de masonii din Cluj(Camelia Bakri, președintele Genesis Lions Club Cluj, partener în cadrul proiectului)! Parca asistam la o sceneta a Grupului Divertis, dar cu consecinte cumplite asupra libertatilor fundamentale ale romanilor! Si culmea, nu se sesizeaza nici macar o institutie a “statului nostru de drepti”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button